AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler biyoloji ogretmeni olabilir?

Editör

Yeni Üye

Kimler biyoloji öğretmeni olabilir?​

Biyoloji Öğretmeni Nasıl Olunur? Üniversitelerin eğitim fakültelerinde bulunan Biyoloji Öğretmenliği bölümü mezunları biyoloji öğretmeni olabilirler. Ayrıca Biyoloji bölümünü tamamlayanlar da formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirler.

Biyoloji Öğretmenliği kaç yıl?​

Biyoloji Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Biyoloji Öğretmenliği Bölümü, 2019-2020 YÖK verilerine göre dokuz farklı üniversitede faaliyet göstermektedir.

2021 biyoloji öğretmeni kaç kişi atandı?​

2021 biyoloji öğretmeni kaç kişi atandı?
Biyoloji Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Başvuru Sayısı
Biyoloji Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 843
Biyoloji Öğretmenliği | 2021 MART | 1308
Biyoloji Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 1.284
Biyoloji Öğretmenliği | 2020 OCAK | 1077

Biyoloji öğretmeni olmak için lisede hangi bölüm?​

Biyoloji Öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin eğitim fakültelerinde bulunan Biyoloji Öğretmenliği bölümünü okuyup bitirmeleri gerekmektedir. Bunun dışında Biyoloji Öğretmeni olabilmek için üniversitelerin Biyoloji bölümü de okunabilir.

Biyoloji Öğretmenliği Sayısal mı?​

Biyoloji Öğretmenliği sayısal puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.

Biyoloji öğretmenliği kaç kişi atanıyor?​

Biyoloji öğretmenliği kaç kişi atanıyor?
Biyoloji öğretmenliği 105 kişi atanacak. Beden Eğitimi öğretmenliği 351 kişi atanacak. Arapça öğretmenliği 314 kişi atanacak.

Biyoloji öğretmenliği kaç atama?​

Biyoloji Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Biyoloji Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 105
Biyoloji Öğretmenliği | 2021 MART | 144
Biyoloji Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 64
Biyoloji Öğretmenliği | 2020 OCAK | 93

Biyoloji Öğretmeni kaç kişi atandı?​

Biyoloji bölümü formasyon kalktı mı?​

Biyoloji bölümü formasyon kalktı mı?
Hayır. Formasyon kalkmadı. 2021-2022 yılı itibari ile bir çok üniversitede formasyon eğitimi verilmeye devam ediliyor.

Biyoloji öğretmeni olmak isteyenler genellikle üniversitelerin eğitim fakültelerinde bulunan Biyoloji Öğretmenliği bölümünü tercih ederler. Bu bölümün dışında biyoloji alanında eğitim alarak formasyon eğitimi alanlar da biyoloji öğretmenliği yapabilirler.

Biyoloji Öğretmenliği, genellikle 4 yıllık bir lisans programı olup, üniversitelerde Eğitim Fakültesi bünyesinde yer almaktadır. Bu bölüm sadece Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. 2019-2020 YÖK verilerine göre Türkiye'de dokuz farklı üniversitede Biyoloji Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır. Biyoloji öğretmenliği bölümünden mezun olanlar, biyoloji öğretmeni olmak için gerekli niteliklere sahip olurlar.

2021 yılında biyoloji öğretmeni olarak atanacak kişi sayıları şöyle:
- Eylül 2021'de 105 kişi atama yapıldı.
- Mart 2021'de 144 kişi atama yapıldı.
- Haziran 2020'de 64 kişi atama yapıldı.
- Ocak 2020'de 93 kişi atama yapıldı.

Biyoloji öğretmenliği alanında atamalar yapılmaktadır ve bu atamalar genellikle KPSS puanlarına göre gerçekleştirilmektedir.

Biyoloji öğretmeni olmak için lisede hangi bölümü okumak gerektiği sorusuna gelirsek, biyoloji öğretmeni olabilmek için lisede belirli bir bölüm okuma zorunluluğu yoktur. Ancak üniversiteye girişte fen liseleri veya sayısal puan türünden mezun olmak biyoloji öğretmenliği eğitimi almaya olanak sağlayabilir.

Son olarak, biyoloji bölümü formasyon eğitiminin kalkmadığı bilgisini paylaşmak isterim. 2021-2022 eğitim yılı itibariyle birçok üniversitede hala formasyon eğitimi verilmektedir. Dolayısıyla biyoloji öğretmeni olmak isteyenler, gerekli eğitimi alabilmek için hala formasyon programlarına başvurabilirler.

Geri