AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler askerlik yoklamasi yaptirir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.649
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kimler askerlik yoklaması yaptırır?​

kimlik kartları ve varsa sağlık durumlarına ilişkin raporları ile birlikte kayıtlı bulundukları aile hekimlerine müracaat ederek yoklamalarını yaptıracaklardır.

Yoklama yapmak ne demek?​

Yoklama; yükümlülerin kimlik, adres, nitelik, tahsil, özellik, meslek ve sağlık durumlarının tespit edilerek bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması işlemlerini kapsar.

Yoklama kaçağı olmak ne demek?​

Yoklama kaçağı olmak ne demek?
YOKLAMA KAÇAĞI NEDİR? Milli Savunma Bakanlığı, tabi olduğu yoklama yılı içerisinde yoklamasını yaptırmayanların yoklama kaçağı olarak kabul edildiğini ifade etmektedir.

Yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur 2022?​

Yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur 2022?
Yoklama kaçakları yakalandığında askerlik görevlerini yaptırmak üzere Milli Savunma Bakanlığı tarafından askerlik şubelerine gönderilir. Yoklama kaçağı olan kişiler en geç 24 saat içerisinde askerlik şubesine getirilir ve askerlik görevlerine başlatılmaları için işlemler başlatılır.

Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra ne olur?​

Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri Yoklama Başvuru İşlemlerini tamamladıktan sonra Askerlik Hizmet ve Celp Tercih İşlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Celp ve Sevk Dönemi Tercihi sıralamanızı askere gitmek istediğiniz döneme göre yapınız.

Yoklamaya ne demek?​

Askerlik çağına giren erkek vatandaşların sağlık, eğitim gibi durumlarının incelenmesiyle yapılan askerliğe uygun olup olmadıkların belirlenmesi işlemine askerlik yoklaması denmektedir.

Yoklama başvurusu yaptıktan sonra tecil edilir mi?​

Yoklama başvurusu yaptıktan sonra tecil edilir mi?
Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet’ten ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.

Yoklama kaçağı olan hemen askere alınır mı?​

Yoklama kaçağı olan hemen askere alınır mı?
ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Yoklaması ne demek?​

bir ki$iyi belirli bir konuda sorgulama, didikleme, agzını arama anlamında da kullanılır. bu durumda da daha cok yoklama cekmek $eklinde kullanılır. yat yoklaması, askerlikte yatma saatinde herkesin yatağında olup olmadığının kontrolü.
 
Askerlik yoklaması yaptırmak için kişiler kimlik kartları ve varsa sağlık durumlarına ilişkin raporları ile birlikte kayıtlı bulundukları aile hekimlerine müracaat etmelidirler. Yoklama, yükümlülerin kimlik, adres, nitelik, tahsil, özellik, meslek ve sağlık durumlarının tespit edilerek bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması işlemlerini kapsar.

Yoklama kaçağı olmak, tabi olduğu yoklama yılı içerisinde yoklamasını yaptırmayanların, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yoklama kaçağı olarak kabul edildiği durumu ifade etmektedir. Yoklama kaçağı olan kişiler, askerlik görevlerini yapmak üzere Milli Savunma Bakanlığı tarafından askerlik şubelerine gönderilir ve işlemler başlatılır.

Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra yapılan işlem, Askerlik Hizmet ve Celp Tercih İşlemleri'ni gerçekleştirmektir. Bu işlem sırasında askere gitmek istediğiniz döneme göre tercihlerinizi yapmanız gerekmektedir.

Yoklama başvurusu yaptıktan sonra tecil işlemi yapabilirsiniz. Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebilirler. Tecil işlemi e-devlet üzerinden veya şahsen askerlik şubesine giderek yapılabilir.

Yoklama kaçağı olan kişiler hemen askere alınmazlar. En geç yirmi dört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler ve işlemler başlatılır. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler ilgili kolluk kuvveti tarafından serbest bırakılırlar.

"Yoklaması ne demek?" ifadesi, genel olarak bir kişiyi belirli bir konuda sorgulama, kontrol etme anlamında kullanılmaktadır. Örneğin, askerlikte "yat yoklaması" ifadesi, yatma saatinde herkesin yatağında olup olmadığının kontrol edilmesini ifade etmektedir.
 
Geri
Üst