- Konu Yazar
Kimler araştırma görevlisi olabilir?
Söz konusu yönetmeliğin 7 nci maddesinin 1 inci fıkrasında; “Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak” hükmü yer almakta olup, araştırma görevlisi alımlarına ilişkin başkaca bir şart bulunmamaktadır.Araştırma görevlisi ne kadar sürer?
2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.Araştırma görevlisi nasıl olunur?
Araştırma görevlisi nasıl olunur?Araştırma görevlisi fakültede görev yapıyor. Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır.
Araştırma görevlisi ataması ne kadar sürer?
Araştırma görevlisi ataması ne kadar sürer?Bunlar ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, Bölüm Başkanı, Dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile araştırma görevlisi kadrolarına en çok üç yıl süre ile atanırlar; atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.
Kimler araştırma görevlisi olamaz?
Araştırma Görevlileri İçin Yaş Durumu Araştırma görevlilerinin başvuruda bulunabilmeleri için 35 yaşını doldurmamış olması şartı aranır. Bu yaşın 35’ten büyük olması durumunda başvuruda bulunanlar, hiçbir şekilde araştırma görevlisi olarak üniversitelerde çalışamaz.Lisans mezunu araştırma görevlisi olabilir mi?
Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.Araştırma görevlisi akademisyen mi?
Araştırma görevlisi akademisyen mi?Üniversitelerde ve araştırma kurumlarında görev yapan öğretim yardımcıları olan çevirmenler, uzmanlar, öğretim planlamacıları, araştırma görevlileri (üniversite asistanı), okutmanlar ve öğretim görevlileri ile öğretim üyeleri olan yardımcı doçentler, doçentler, araştırma profesörleri, profesörler ve ordinaryüs …
Doktora öğrencisi araştırma görevlisi olabilir mi?
Doktora öğrencisi araştırma görevlisi olabilir mi?Araştırma Görevlisi: Araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan kişidir. Yüksek lisans ya da doktora yaparken üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosunda yer alabilirsiniz.
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç | 5.160 | 9.450
Araştırma Görevlisi | 4.340 | 6.790
Örneğin bir araştırma görevlisi 7.000 TL maaş alabileceği gibi 6.000 TL de maaş alabilmektedir. Buradan da anlayacağımız gibi bir araştırma görevlisinin maaşı ortalama olarak 5.000 TL den başlayarak 7.000 TL ye kadar uzanmaktadır.
Yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi nasıl olunur?
Yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi nasıl olunur?Okuduğunuz alanla ilgili yeterli bilgi ve birikim sahibi olmak ve ALES, dil sınavını (YDS, TOEFL) başarılı şekilde tamamlamak. Bu gibi şartları sağladınız da araştırma görevlisi olabilirsiniz. Şunu unutmayın yüksek lisans yaparken, araştırma görevlisi olarak üniversiteye başvuru yapmalısınız.