Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimler aciktan okuyabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimler açıktan okuyabilir?​

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Açık öğretim üniversite kimler başvurabilir?​

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Açıköğretime sınavsız girilir mi?
AÖF’e sınavsız nasıl girilecek? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.

Açıköğretim Fakültesi okumak için ne yapmalıyım?​

Açıköğretim fakültesine girebilmenin ilk koşulu, üniversite sınavına girmiş olmaktır. Sınava girip baraj puanını aşmanız durumunda AÖF kayıt yaptırma hakkı kazanmış olursunuz. AÖF’nde ki bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir. Yani barajı geçen her öğrenci girebilir.

Lise mezunları sınavsız açıköğretim okuyabilir mi?​

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.
AÖF kayıt olmak için ne yapmalıyım?
AÖF ikinci üniversite kayıtları “https://aoskayit.anadolu.edu.tr” adresinden yapılıyor. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Aciktan universiteye nasil Basvurulur 2022?​

Öğrenciler 7 Şubat 2022 Pazartesi günü ile 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 22:00’ye kadar işlemlerini yapabilecekler. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Açıköğretim Fakültesine sınavsız nasıl girilir?​

Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Geri