Kimin olacaksa onun lehine sigorta?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
221.497
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimin olacaksa onun lehine sigorta?​

Üçüncü kişinin adının belirtildiği durumlarda, tereddüt hâlinde, sigorta ettirenin, üçüncü kişinin temsilcisi olarak değil, kendi adına fakat üçüncü kişi lehine hareket ettiği kabul edilir. Sözleşmede, sigortanın kimin menfaati için yaptırıldığı açık da bırakılabilir. “Kimin olacaksa onun lehine” sigorta olur.
Sigorta Hukukunda sigorta ettirenin üçüncü bir kişinin menfaatini onun adını belirterek veya belirtmeli sigorta getirmesine ne ad verilir?
Başkası lehine sigorta, sigorta ettirenin sigorta sözleşmesini kendi adına baş- kası için (üçüncü kişi yararına) yapması halinde söz konusu olur [TK 1454/(1), cüm. 1]1. Bir başka anlatımla burada sigorta ettiren üçüncü bir kişinin menfaatini sigorta ettirmektedir (yabancı menfaat sigortası).
Prim karşılığında cana veya mala karşı oluşan risklerin zararlarını tazmin etme güvencesine ne denir?
Sigorta, karşılaşılması muhtemel tehlikelerin belli bir bedel karşılığında bu tehlikelerin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak zararın karşılanması amacıyla, önceden yapılan ödemeler (prim) karşılığında güvence altına alınmasıdır.

Cübbeli ahmet hoca kasko caiz mi?​

İşte Cübbeli Ahmet Hoca’nın KASKO sigortasına ilişkin o açıklamasından çarpıcı satırlar: “Kaskonun ve özel sigortaların dayandığı noktaların faiz olma tehlikesinden dolayı bunlar yasaklanmıştır”. Tabii ki devletin yaptığı sigortalar teavunidir. Yardımlaşma amaçlı olup para kazanma amaçlı değildir”.
Sigorta olayında kaç taraf olur?
D. Sigorta sözleşmesine taraf olmamakla birlikte riskin gerçekleşmesiyle kural olarak sigorta tazminatını sigortacıdan isteme hakkına sahip olan tarafı ifade eder. Bunlar lehdar, rehinli/ipotekli alacaklı ve zarar gören 3. Şahıs olarak belirlenebilir.
Islam sigorta sistemine ne ad verilir?
Böylece İslam ülkelerinde “tekâfül” adı verilen sigorta benzeri yeni bir model geliştirilmiş ve birçok İslam ülkesinde uygulanmaya başlanmıştır. Tekâfül uygulaması ülkemizde de 2017 yılında çıkarılan bir yönetmelikle uygulamaya konulmuştur.
 
Geri
Üst