Kimin mezari bulununca kiyamet kopacak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimin mezarı bulununca kıyamet kopacak?​

Mezarı bulunsun istemiyordu Bunun, mezar bulunursa dünyanın sonu gelecek inancıyla ilgisi yoktu. Rusya’daki bir üniversitede uluslararası ilişkiler okuyan Moğol tercümanım Uelun’a göre, Cengiz Han mezarının bulunmasını istemiyordu, ona saygı gereği, aranmamalıydı bu mezar.

Moğollar hangi inanca sahip?​

Moğolistan’da yaşayan Moğollar, Buda inancının Lamaizm mezhebine mensuptur. Din adamlarına “lama” adını verirler. Lamalar, tabiblik ve büyücülük de yaparlar. Din merkezleri Tibet’teki Lhasa şehri olup ikinci derecedeki dînî merkezleri Urga’dır.
Burhan Haldun Dağı, MoğolistanKubilay Han / Defnedildiği yer
Atilla mezarı bulundu mu?
Başkent Budapeşte’de Tuna üzerinde yeni bir köprünün temel inşaatını yapan işçiler 6. asra ait görülmeğe değer bir lahit buldular.
Cengiz Han hangi din?
Cengiz Han hiçbir dine mensup değildi. Babası Yesügay oğluna, doğumundan önce mağlûp edip esir aldığı bir Tatar kabilesinin reisi olan Timuçin’in adını koydu. Bu isimle de anılan Cengiz Han, devlet teşkilâtında da sadece Moğol gelenekleri uyguladı.

Moğollar kim yendi?​

Möngke’nin 1259’daki ölümüyle Moğollar’ın büyük fütühat devri sona erdi. 1260’taki Ayn Calut Savaşı’nda Moğol ordusu, Sultan Baybars komutasındaki Memluk ordusuna yenildi.

Kubilay Han Türklerle savaştı mı?​

1258’de Yunnan ve Sichuan bölgelerine sefere çıktı. 1259’da seferde iken Mengü’nün öldüğü haberini aldı. Ancak Kubilay geri dönmeden Vuhan’daki kuşatmasına devam etti. Bu arada kardeşi Arık Böke’nin yönetimi ele geçirmeye çalıştığını öğrenince Song Hanedanlığı ile barış imzalayıp ordusunu Moğolistan’a çevirdi.
Mezarın yeri günümüzde hala belirsizdir. Attila’nın oğulları olan İlek, Dengizik ve İrnek, babalarının ölümünün ardından Hun İmparatorluğu’nun topraklarını ve vasal halklarını kendi aralarında bölüşmeleri sürecinde çıkan gerginlik zamanla çatışmalara dönüştü.
 
Geri
Üst