AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimi zamir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimi zamir mi?​

Bu belgisiz zamirler şunlardır; – Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Kimi hangi zamirdir?​

Kimi hangi zamirdir?
1. Basit Zamirler: Kök hâlindeki zamirlerdir: Ben, sen, o, biz, siz, onlar, bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, hepsi, çoğu, birisi, hangisi, kaçı, bazısı…

Kim soru zamiri mi?​

Kim soru zamiri mi?
Esas soru zamirleri “kim” ve “ne” dir. Bunun yanında soru bildiren diğer kelimeler de soru zamiri olarak kullanılabilir. Diğer soru zamirleri şunlardır: Kim, kimler, ne, neler, nere, neresi, nereyi, nereye, nerede, nereden, kaçı, kaçımız, kaçınız, hangisi, hangimiz, hangileri, kaçıncı, kaçta, kaçtan…

Kişi zamiri nasıl bulunur?​

Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir. Bunlar aşağıdaki gibi açıklanmaktadır….Tekil Şahıs= O,
- Çoğul Şahıs= Biz,
- Çoğul Şahıs= Siz,
- Çoğul Şahıs= Onlar.

Kaç tane kişi zamiri vardır?​

Kaç tane kişi zamiri vardır?
Şahıs isimlerinin yerine kullanılan zamirlerdir: “ben, sen, o, biz, siz, onlar, bizler, sizler.”

Şahıs zamiri ne demek?​

Şahıs zamiri ne demek?
Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Soru zamiri nasıl ayırt edilir?​

Soru sözcüğünü kaldırıp yerine cevap olabilecek bir sözcük getiriniz. Soru sözcüğünün yerine gelen sözcük bir sıfatsa o sözcük soru sıfatı; isimse veya zamirse soru zamiridir. Not: “ne” kelimesi sıfat, zarf ve zamir olarak kullanılabilir.

Soru anlamı Zamirle sağlamak ne demek?​

Soru anlamı Zamirle sağlamak ne demek?
İsimlerin yerini soru şeklinde temsil eden, onların soru şeklindeki karşılıkları olan, onları soru halinde ifade eden kelimelerdir. “Ne” , “kim” soru kelimeleri ve bunların çekimlenmiş şekilleriyle “hangisi, kaçı…” gibi soru kelimeleri soru zamiri olarak kullanılmaktadır.

Evet, doğru. Belirsiz zamirler cümle içerisinde belirsizliği ifade etmek için kullanılan kelimelerdir. "Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri" gibi kelimeler belirsiz zamirlerdir ve genellikle belirsizlik, belirsiz bir grup veya kişi hakkında konuşurken kullanılırlar.

Öte yandan, "kim" kelimesi bir soru zamiri olarak kullanılır. Soru zamirleri genellikle soru cümlelerinde bir şeyi, bir kişiyi veya bir durumu sormak için kullanılır. "Kim" ve "ne" gibi kelimeler soru zamirlerine örnektir. Bu zamirlerle birlikte "kimler, ne, neler, nere, neresi, nereyi, nereye, nerede, nereden, kaçı, kaçımız, kaçınız, hangisi, hangimiz, hangileri, kaçıncı, kaçta, kaçtan" gibi soru kelimeleri de soru zamiri olarak kullanılabilir.

Kişi zamirleri ise insanın yerini tutmakta olan zamirlerdir. "Ben, sen, o" gibi tekil şahıs zamirleri ile "biz, siz, onlar" gibi çoğul şahıs zamirleri buna örnektir. Toplamda yedi adet kişi zamiri bulunmaktadır: "ben, sen, o, biz, siz, onlar, bizler, sizler."

Son olarak, soru zamirlerinin nasıl ayırt edileceği sorusuna verilen cevap doğrudur. Soru zamirlerini ayırt etmek için soru sözcüğünü kaldırıp yerine cevap olabilecek bir sözcük getirmek gerekir. Eğer yerine getirilen sözcük bir sıfatsa o zamir soru sıfatı, eğer isim veya zamirse o zaman soru zamiri olur. "Ne" kelimesi ise sıfat, zarf ve zamir olarak farklı bağlamlarda kullanılabilir.

Geri