- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kime göre neye göre?
Bir durumun herkes tarafından aynı şekilde algılanmadığının gerekçe sözü.Kime göre neye göre Tudem?
Kime Göre, Neye Göre?, görelilik teoremini, tam da, ben bunu hayatta anlamam, diyenlerin yüreğine su serpecek kadar eğlenceli ve basit bir dille anlatıyor. Unutmayın, Beril anladıysa siz de anlarsınız.
Kime göre ben neyim?
Kullanılış Amacı: Bu anket bireyin benlik algısına yönelik bir ankettir. Bununla bilinmek istenilen şey, bireyin kendini; kendi ve başkaları gözünde nasıl algıladığıdır. Bireyin benlik algısı konusunda bir takım ipuçları veriyorsa da “kimdir bu?” anketi ile desteklenmesi daha doğru olur.Kimdir bu tekniği nasıl yorumlanır?
NASIL DEĞERLENDİRİLİR VE YORUMLANIR? Sınıf listesinin ve soru numaralarının bulunduğu değerlendirme tablosuna, her öğrencinin adı hangi soruda kullanılmış ise tabloda o soru numarası bulunan kısma ( / ) işareti konulur.kendim diye işaretlediği özellikler için de ( + ) işareti konulur.
Öğretmen bu teknikle, öğrencilerin birbirlerine yönelik olumlu ve olumsuz algılamalarını ortaya çıkartarak, olumsuz algı ve tutumları ortadan kaldırmaya, olumlu algılamaları da pekiştirmeye yönelik rehberlik çalışmaları yapar.
Kimdir bu değerlendirmesi nasıl yapılır?
Test dışı teknikler Kimdir bu?
Test dışı teknikler, bireyin kendisi hakkındaki ve başkalarının birey hakkındaki görüşlerini içerir. Öznel yargılama ve betimsel ifadelere dayalıdır. Gözlem: Bir bireyin ya da grubun davranışlarını herhangi bir ortamda bir süre izleyerek izlenen durumdan yararlanıp belli yargılara ulaşılmasıdır.Sosyometri Kimdir bu?
Sosyometri, bir grubu oluşturan bireylerin sosyal durumunu, birbirleriyle olan ilişki biçimlerini, grup içerisindeki alt gruplar, klikler, ve grubun gerçek görünümü ve grup bütünlüğü hakkında bilgi almak amacıyla kullanılan bir tekniktir.
Kime göre ben neyim uygulaması?
UYGULAMA SÜRECİ: Uygulayıcı, öğrencilere verdiği formun yönergeye uygun bir biçimde doldurulmasını sağ- lar. Öğrencilerden kendilerine uygun olan maddelerin karşısındaki parantezler içerisine X işareti koymasını ister. Sıralanan yakıştırmalar, öğrencinin benlik tasarımına uymuyorsa cevap vermeyebilir.Test dışı teknikleri nelerdir?
TEST DIŞI TEKNİKLER Gözleme Dayalı Diğer Gözlemsel Teknikler: Anekdot, Gözlem Listeler, v.b. Drama ve Oyun Teknikleri: Psikodrama, Sosyodrama, Oyun.
Yetenek Testleri. Genel Yetenek : Zekadır herkeste fazlasıyla bulunur .
Sosyometrinin özellikleri nelerdir?
Kimdir bu tekniği nasıl değerlendirilir?
Öğrencinin kendisi için işaretlediği özellikler ile arkadaşlarının işaretlemiş olduğu özellikler örtüşüyorsa, öğren- cinin kendisini algılayış biçiminin gerçekçi olduğu düşünülür. Bu testin sonuçları “Kime Göre Ben Neyim Uygula- ması” ile birlikte yorumlandığında daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilir.Bireyi tanıma tekniklerini kim uygular?
Bireyin kendisini tanımasına yardımcı olmak. Ne kadar çok teknik uygulanırsa o kadar faydalı olur. Yaptığımız gözlem , vaka her şey kayıt edilmelidir. Bazı tekniklerin sadece psikolojik danışman tarafından uygulanması gerek.