Kimchi saglikli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
255.857
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimchi sağlıklı mı?​

KİMCHİ FAYDALARI İçerisinde bulunan yararlı bakteriler fermantasyonda rol oynamaktadır. Lactobacillus kimchii bakterisi içermektedir. Sağlığımız için faydalı probiyotik gıda olan yoğurt ile benzer şekilde etkiler gösteren probiyotik bir gıda olarak görülmektedir.

Korece kimchi nedir?​

Kimchi, özellikle Kore’de en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Kimçi, ayrıca kimchi, gimçi, gimchi veya kimchee olarak da bilinenen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir. Sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze anlamına gelir.
Kimchi ne kadar bekletilir?
Kimchiyi yaklaşık 6-8 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra fermentasyon süreci için buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 1 hafta (7gün) buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Diyette Kimchi yenir mi?​

Kore diyeti bol miktarda meyve ve sebze yemenizi teşvik ederek genel sağlığınızı iyileştirebilir. Kimchi (fermente lahana) gibi fermente gıdalar, probiyotikler olarak da bilinen faydalı bağırsak bakteri sayınızı artırarak bağırsak sağlığına da fayda sağlar.

Kimchi kaç kalori?​

2 oz. (57 g) içinde 15 kadar kalori mevcut.
Kimçinin içinde neler var?
Kimçi genellikle bir sebze ve aroma verici baharatlar karışımından oluşur. En bilinen ve yaygın malzeme Çin lahanası olmakla beraber bölgesel ve mevsimsel çeşitlemeler mevcuttur. Turp, sarımsak, kırmızı biber, taze soğan, mürekkep balığı, istiridye, diğer deniz ürünleri, taze zencefil, tuz ve şeker kullanılır.
Buna karşılık kimchi, bir kimchi buzdolabında kalitesini kaybetmeden 4 aya kadar saklanabilir.
Japon diyetinde tuz, şeker, alkol ve ekmek tüketmek yasaktır. Öğünler arası su dışında başka bir şey yiyip içemezsiniz. Bu diyet sırasında bol miktarda su aldığınıza emin olun. Günde en az 8 bardak su tüketmek Japon diyeti sırasında çok önemlidir.
Kimchi nasıl yapılır?
Kimchi (Kimçi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları yıkayın.
- Lahanaları her yarım saatte bir çevirerek yaklaşık 3-4 saat tuzda yumuşamaları için bekletin.
- Pirinç unu ve su karışımını ocakta pişirin.
- Turp ve havucu jülyen kesin, taze soğanları uzunlamasına doğrayın.

Kimchinin tadı nasıl?​

Kimchi’nin Temel Malzemeleri Fermente yiyecekleri sevenlerin kolaylıkla yiyebileceği hafif ekşi ve baharatlı bir tadı vardır. Dünyada ve ülkemizde giderek popülerliği artıyor ve “süper gıda” kategorisinde kabul ediliyor kimchi.

Diyette kimchi yenir mi?​

Kore Kimchi nedir?
Güney Kore’ye özgü fermente bir gıda ve 1000 yılı aşkın geçmişe sahip olan “Kimchi”, bugün de ülke mutfağının zirvesindeki yerini koruyor. Fermente edilmiş kırmızı biber ve sebzelerden, özellikle lahanadan yapılan geleneksel bir Kore yemeği olan Kimchi’nin Güney Kore’de sağlığa iyi geldiği düşünülüyor.

Kimchi yanında ne yenir?​

Kore’de, kimçi daha çok yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilir, ama bazı yemeklerde ana malzeme olarak kullanıldığı da olur. Başlıca kimçi yemekleri; Jjigae (kimçi güveç), Kimçi Bokkeumbap (kimçi kızartılmış pirinç) ‘tir.

Kimchi Ne ile Yenir?​

Ana maddesi çin lahanası olan Kimchi, fermente edilmiş sebzelerden meydana gelmektedir. Kore’de, kimçi daha çok yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilir, ama bazı yemeklerde malzeme olarak kullanıldığı da olur: kimçi jjigae (kimçi güveç), kimçi bokkeumbap (kimçi kızartılmış pirinç) ve diğer yemekler.
Türk usulü kimchi nasıl yapılır?
Marulları bir kenara alıp suyunu salana kadar bekletin. Suyunu salınca marullarınızı 3-4 kez iyice yıkayıp tuzunu akıtın. Başka bir yerde sarımsağı, kuru soğanı, elmayı, zencefili, şekeri, balık sosunu, pul biberi ve haşlanmış pirinci blender’da çekin.
İsveç diyetinde amaç, az yemek değil, zararlı ve faydasız yiyecek ve içeceklerin tüketilmesini engellemektir. Bunun yanında insanları evde sağlıklı yemekler hazırlamaya teşvik ediyor. Fastfood gibi hazır ve işlenmiş yemeklerin yenilmesini yasaklıyor. Bu diyet sayesinde vücut zararlı toksinlerden arınıyor.
Kimchi (Kore Turşusu) Nasıl Yapılır?
- İlk olarak Çin marulunu iyice yıkayın ve dörde bölün.
- Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
- Havuç ve turpları ince uzun olacak şekilde kesin.
- Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
Kimchi içine ne konur?
Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler
 
Geri
Üst