AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kim Psikoloji psikolojik ilk yardim egitimi ucretsiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kim Psikoloji psikolojik ilk yardım eğitimi ücretsiz?​

Travma destek ve ‪psikolojik‬ ilk yardım eğitimi almış psikologlarımız, ‪Psikoloji‬ merkezimizde nöbettedirler. Destek almak isteyen vatandaşlarımız randevu almak için 0216 4287546 numaralı telefonu arayınız. Destek vermek isteyen uzmanlar ofisimizi kullanabilirler.
Psikolojik ilk yardım eğitimi nedir?
PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ Psikolojik ilk yardım, psikoloji ya da tıp alanında uzman olmayan kişilerin ilk psikososyal müdahaleyi yapabilmeleri amacıyla geliştirilmiş bir eğitim modülüdür.

Psikolojik ilk yardım basamakları nelerdir?​

Bunlar: Bağlılık ve temas, güvenlik ve rahatlık, dengeleme, bilgi toplama: mevcut ihtiyaçlar ve endişeler, pratik yardım, sosyal destekler ile bağlantı kurma, başa çıkma becerileri hakkında bilgilendirme ve işbirlikçi servisler ile bağlantı kurmadır.
Psikolojik ilk yardım özellikleri nelerdir?
PSİKOLOJİK İLK YARDIMDA YAPILMASI GEREKENLER

Psikolojik ilk yardım ne zaman yapılır?​

Stres altındaki kişilerle ilk temasa geçtiğiniz anda psikolojik ilk yardım sağlayabilirsiniz. Bu yardım genellikle afet sırasında ya da afetten hemen sonra uygulanır. Fakat bu yardım, olayın ne kadar sürdüğüne ve çeşidine göre bazen günlerce ya da haftalarca sunulabilmektedir.
Psikolojik ilk yardım ne zaman başlar?
6- PSİKOLOJİK İLK YARDIM NE ZAMAN VERİLİR? Hemen olay sonrasında başlar, ihtiyaca göre aylar boyu da verilebilir. En kısa özeti birinin ihtiyaçlarını gözetmek ve birini dinlemek olduğu için gereğinden uzun süre verilmesi ile ilgili endişe barındırmaz.

Psikolojik ilk yardım nerede yapılır?​

Doğrudan olay yerinde başlar. Kişinin olay yerinden uzaklaştırılması gerekiyorsa ambulans ya da diğer nakil aracında devam eder. Karakol, hastane, okul gibi mekanlarda uygulanır. Geçici konut alanı ya da mülteci kampları da psikolojik ilk yardımın uygulanabileceği yerlerdendir.
Kim psikoloji sahibi kim?
Ömer Akgül – Kim Psikoloji Psikolojik Danışmanlık Merkezi.

Piy ne zaman verilmelidir?​

Bu yardım genellikle afet sırasında ya da afetten hemen sonra uygulanır. Fakat bu yardım, olayın ne kadar sürdüğüne ve çeşidine göre bazen günlerce ya da haftalarca sunulabilmektedir. PİY nerede sunulur? PİY, yeterince güvenli her yerde sunulabilir.

Geri