Kim Milyoner Olmak Ister yarismasinda kazanilan paranin vergisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında kazanılan paranın vergisi?​

7061 sayılı kanunun 11 inci maddesiyle, 5/12/2017 tarihini izleyen ay başından itibaren olmuştur. Ayrıca Kanunun 4/e maddesine göre, kazanılan ikramiyelerin 2021 yılı için 7.703 TL’si Veraset ve İntikal Vergisinden istisnadır.
Kim Milyoner Olmak İster 1 milyonluk soru şeyma?
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon liralık soruya kadar gelen Şeyma Özin, büyük ödülü alamadı. Genç kız ter kan içinde kaldığı yarışmada yanlış şıkkı seçtiğini öğrendiği anda gözyaşlarına boğuldu. Genç kız 1 milyon lira almanın eşiğine geldiği yarışmadan 15 bin lira alarak ayrıldı.

Ödül ve ikramiyelerden gelir vergisi kesilir mi?​

Aynı Kanunun 29 uncu maddesinde ise; “Teşvik gayesiyle verilen aşağıda yazılı ikramiye ve mükafatlar Gelir Vergisi’nden müstesnadır: 1.
Arda Ayten ne iş yapıyor?
Makzume Anadolu Lisesi’nde okul temsilciliği ve ilçe öğrenci temsilciliği yaptım. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp bölümü 2. sınıf öğrencisi iken Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada son soruyu da bilerek büyük ödülü kazandım. Mart 2020’de aynı programda Joker olarak görev aldım.
Bilinci kapalı hâlde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü ve sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Olayın olduğu tarihten sonra bir müddet komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.
Yarışmadan kazanılan para ne zaman yatıyor?
Para ödüllerinin hak sahiplerine verilmesi süresi, programdan programa değişiklik gösteriyor. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında kazanılan para ödülü, ortalama 8-9 ay sonra kişinin beyan ettiği banka hesabına yatırılıyor.

Kim milyoner olmak ister 1 milyonluk soru?​

“On kıtadan oluşan İstiklal Marşı’nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?” sorusunu bilen yarışmacı bir milyon liralık ödülün sahibi oldu. Yarışmacı ‘toprak’ diyerek doğru cevap verdi.

Geri