AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kim hangi zamirdir?

Editör

Yeni Üye

Kim hangi zamirdir?​

Soru zamiri; nesnelerin isimlerinin soru kelimeleriyle ifade edilmesine denir. Hangi, nereye, kaç, kaçı, hangi, hangisi, ne, kim, neyi, kimi soru kelimeleridir.

Kim zamir mi?​

Kim zamir mi?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Bu zamir mi?​

Bu zamir mi?
Başlıca işaret zamirleri şunlardır: “bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, öteki, beriki, bura, şura, ora, burası, şurası, orası, böylesi, şöylesi, öylesi…”

Kim soru zamiri mi?​

Esas soru zamirleri “kim” ve “ne” dir. Bunun yanında soru bildiren diğer kelimeler de soru zamiri olarak kullanılabilir. Diğer soru zamirleri şunlardır: Kim, kimler, ne, neler, nere, neresi, nereyi, nereye, nerede, nereden, kaçı, kaçımız, kaçınız, hangisi, hangimiz, hangileri, kaçıncı, kaçta, kaçtan…

Şahıs zamiri ne demek?​

Şahıs zamiri ne demek?
Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Bu kişi zamiri olur mu?​

Bu kişi zamiri olur mu?
İsimleri, yerini işaret yoluyla, göstererek tutan zamirlerdir. Gösterme adılları tekil ve çoğul olarak kullanılabilir. Asıl işaret zamirleri “bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar” dır. “Bu bana dedemden kaldı.”

O zamiri nasıl yazılır?​

“O”şahıs zamiri cümle içerisinde daima küçük harfle yazılır. Üzerine getirilen ekler de kesme işaretiyle ayrılmaz.

Kişi zamiri nedir ve örnekleri?​

Kişi zamiri nedir ve örnekleri?
ismin yerine geçen ve cümle içerisinde hem özne hem de belirtili nesne olarak kullanılan kelimelere kişi zamiri denir. Örnekler: 1- Onlar doğum günü partisine biraz geç geleceklermiş. 2- Onları bana uzatır mısın?

Hepimiz şahıs zamiri mi?​

Hepimiz şahıs zamiri mi?
Bu belgisiz zamirler şunlardır; – Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Senden kişi zamiri mi?​

Birçok zamir çeşidi dilimizde vardır. Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Evet, "kim" zamiri soru zamiri olarak kullanılan bir zamirdir. Soru zamirleri, başkalarına sorulan sorulara cevap vermek için kullanılan kelimelerdir. "Kim" soru zamiri genellikle birinin kim olduğunu sormak için kullanılır. Örneğin, "Kim geldi?" sorusunda "kim" sözcüğü, bir şahsın kim olduğunu öğrenmek için kullanılan bir soru zamiridir. Bu tip soruları sormak için sıkça kullanılan bir zamirdir.

Geri