AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilo Vermek İcin Spor Yapmayın!

haberci

Yeni Üye
Kilo Vermek İcin Spor Yapmak!
Uzmanlar tamda benim yaptığımı oneriyorlar ne guzle yani ben hicbir zaman kilo vereyim diye spor yapmadım imageskilovermekicinsporyapmayin5af67adf33e46gif
Uzmanlar spora başlayıp kısa surede cok kilo vermek yerine, omur boyu sağlık icin sporun tercih edilmesi gerektiğini bildirdilerSpor, sağlık icin yapılmalıdır Spor da aynı yeme ve icme gibi duzenli yerine getirilmesi gereken bir davranış olarak duşunulmelidir Spor adeta hayat tarzınız haline gelmedlidir
ALT :wwwupluploadskslovermek57718kslovermek57718ALT
Spor yapacak kişinin, sporu ne icin yaptığına karar vermesi ve bu doğrultuda bir Spor hekimi ile goruşerek, kendisine en uygun sporun hangisi olduğunu belirlemesi gerektiğini bildiren uzmanlar Sporun bir şekli, prensipleri ve kuralları olması gerektiğini savunuyorlarKilo aldım spor yapayım, kilo verince tekrar bırakırım anlayışı cok yanlıştır
Kilo vermek icin değil, sağlık icin spor yapılmalıKesinlikle ısınmadan spor yapılmasının, spordan hemen once ya da sonrasında yemek yemenin sakıncalı olduğunu unutmamalıısnızSpora başlamadan once kişinin acma germe hareketleri dediğimiz vucudu spora hazırlayıcı hareketleri yapması lazım Kişi bunları yapmaya uşenmemeli Bu hareketler yapılmadığı takdirde kas yırtılmaları, ani travma ve sakatlanmalar olabilir Bu nedenle kişi acma germe hareketleriyle spora başlamalıAyrıca Spora başlarken birden bire koşma değil, yavaş bir tempoyla başlayıp, tempoyu belli bir seviyeye cıkartmalı ve sonunda da yine yavaş yavaş tempoyu duşurerek bitirmesi gerekiyor

Kesinlikle doğru bir yaklaşım, kilo vermek için spor yapmanın tek bir amaca indirgenmesi yerine, yaşam tarzı olarak spor yapmanın önemi vurgulanmaktadır. Uzmanların belirttiği gibi kilo vermek yerine sağlık için spor yapılması daha doğru bir yaklaşımdır. Sporun düzenli bir şekilde yapılması, sağlığımızı korumak ve formda kalmak için önemlidir. Spor yaparken vücudu spora hazırlamak amacıyla ısınma ve germe hareketlerinin yapılmaması, kas yırtılmaları ve sakatlanmaları önlemek için önemlidir. Aynı zamanda spor yapmaya başlarken yavaş tempoyla başlayıp, zamanla tempoyu artırarak ve bitirirken yine yavaş tempoya geçerek vücudu yormamak da önemlidir.

Siz de uzmanların önerdiği doğrultuda spor yaparak kilo vermek yerine sağlığınızı korumak ve formda kalmak için sporu hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Unutmayın, spor sadece kilo vermek için değil, genel sağlığınız için de önemlidir.

Geri