AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilo cocuk sahibi olmaya engel mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kilo cocuk sahibi olmaya engel mi?​

”Anne adayı kilo verip gebe kalmalı” Dr. Emine Barın, “Anne adayının obezite ya da çok aşırı kilosu varsa bu onun gebe kalmasını engelleyebilir. Çok zayıf ya da kilolu kişilerin gebe kalması zordur. Kilo, yumurtalık fonksiyonlarını ve yumurtlamayı engelleyerek kişinin gebe kalmasını engelleyebilir.

Çocuk sahibi olmak isteyenler nasıl beslenmeli?​

Ceviz, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır. Çinko açısından zengin besinler arasında ise kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık ve süt ürünleri sayılabilir. Demir depolarının da hamilelik öncesi dolu olması gerekmektedir.
Yani normal kilolu erkeklere oranla yüzde 15 daha az. Hamile kalma şansını düşürüyor ABD’de üç bin çift üzerinde bir yıl süren bir araştırma sonucuna göre; ideal vücut ağırlığına sahip kadınlar, obez kadınlara göre yüzde 43 daha yüksek oranda hamile kalıyor.
Hamile kalmak için en az kaç kilo olmak gerekir?
Vücut kitle indeksi değeri 18’in altında ise zayıf, 25’in üstünde ise kilolusunuz demektir. Yani değer 18-25 aralığında ise kilonuz hamile kalmak için idealdir. Çok zayıf (40 kilo altı) ya da fazla kilolu iken gebe kalmak problemlere neden olur.
40 kilo ile hamile kalınır mı?
Bu durumda vücut kitle indeksiniz 65/ ( 1.65×1.65) = 23.8’dir. Vücut kitle indeksi değeri 18’in altında ise zayıf, 25’in üstünde ise kilolusunuz demektir. Yani değer 18-25 aralığında ise kilonuz hamile kalmak için idealdir. Çok zayıf (40 kilo altı) ya da fazla kilolu iken gebe kalmak problemlere neden olur.

Çocuk yapmadan önce nasıl beslenmeli?​

Yağ ve şeker tüketiminizi azaltmalısınız. Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.
 
Geri
Üst