AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilo Aldırmayan Kepekli Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kilo Aldırmayan Kepekli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya yada yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı
6 su bardağı kepekli un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Mavi haşhaş ya da çörek otu

Kilo Aldırmayan Kepekli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki buçuk su bardağı ılık suyumuzu kâsemize alıyoruz. 1 paket kuru maya ya da yaş mayamızı ekliyoruz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, 6 su bardağı kepekli un ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz.
Yarım saat hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra 7 tane eşit biçimde beze yapıyoruz yaptığımız bezeleri 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Sonrasında bezemizi yuvarlak olacak biçimde açıyoruz üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
İsteğe bağlı çörek otu yada mavi haşhaşımızı üzerine serpiyoruz ve son olarak 200 derece fırına veriyoruz.
Kilo Aldırmayan Kepekli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst