AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Killi toprakta hangi sebzeler yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Killi toprakta hangi sebzeler yetişir?​

Killi toprakta yetiştirilmeye uygun olan bitkilerden bazıları; karpuz, ayva, ahududu, ayçiçeği, kiraz, çilek, taze fasulye, tütün, bakla, şeftali, kayısı, armuttur. Ayrıca manolya, köknar, soya fasulyesi, badem, ladin, susam da killi topraklarda yetiştirilen bitkilerdendir.

Kum Çiçeği Nedir?​

Kum Çiçeği Nedir?
Kum zambağı (Pancratium maritimum), nergisgiller (Amaryllidaceae) familyasına ait, kıyı kumullarında yetişen soğanlı bir bitki türü. L. Çok yıllık, soğanlı, genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40–45 cm boyunda, beyaz çiçekli, çiçek sayısı 3-15, koronalı, korona tepallerin 2 / 3 ü kadardır.

Kumda bitki yetişir mi?​

Kumda bitki yetişir mi?
Kum kalınlıkları uygun olursa yetişir fakat bitki kumuyla arasında gözle görülür derecede özellikle bitki formlarında fark olacaktır.

Bitki için hangi kum?​

Yerli ve yabancı marka siyah kumlar, bazalt kum ve dere kumunu daha çok bakımı kolay bitkiler için tercih edebilirsiniz. Bakımı zor bitkiler için ise aktif toprak olarak adlandırılan canlı kumlar kullanabilirsiniz. Kum Rengi: Kumun rengini akvaryumda kullanacağınız peyzaja göre seçmelisiniz.

Silis kum suyu sertleştirir mi?​

Silis kum suyu sertleştirir mi?
Silis kumu suyu sertleştirmez.

Killi toprakta domates olur mu?​

Killi toprakta domates olur mu?
Domates toprak isteği bakımından derin, su tutma özelliği iyi, humus ve besin maddelerince zengin, tınlı özellikteki toprakları sevmektedir. Kumlu topraklardan hafif killi topraklara kadar hemen hemen her toprak tipinde yetiştirilebilir. Hafif ağır karakterli topraklarda verim yüksektir.
Kum Zambağı Türkiye’de nerede yetişir?​
Çok yıllık, soğanlı, genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40–45 cm boyunda, beyaz çiçekli, çiçek sayısı 3-15, koronalı, korona tepallerin 2 / 3 ü kadardır. Çiçeklenme zamanı Ağustos ve Ekim ayları arasındadır. Tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadenizin güney kıyılarında yetişir.

Kumda sebze yetişir mi?​

Kumda sebze yetişir mi?
Bitkilerin kök salabilmesi için çok ince ve çok kalın kumlar uygun değil. En güzeli suyu bulandırmayan ve salınım yapmayan dere çakılı. Ben 1-3 mm boylarında deniz çakılı kullanıyorum. Kum kalınlıkları uygun olursa yetişir fakat bitki kumuyla arasında gözle görülür derecede özellikle bitki formlarında fark olacaktır.

Bitki kumu nasıl olmalı?​

Bitki kumu nasıl olmalı?
Seçeceğiniz kum tanelerinin boyutu 0.5 mm ile 1.5 mm arasında olursa tabanı istediğiniz şartlara uygun olarak yapabilirsiniz. Ağırlık: Seçeceğiniz kumun ağırlığı bitkileri dikmeyi kolaylaştırmanız açısından çok önemlidir. Bunun için özgül ağırlığı yüksek olan kumlar tercih etmelisiniz.

Sadece dere kumunda bitki yetişir mi?​

tabiki yetişir kardeşim bakımı kolay bitkiler düşünürsen dere kumuda idealdir köklere misket gübre takviyesi yaparsın eledoa subulata zeytin limon burgulu saz saz tilki kuyruk bunlar olur…
 
Killi toprakta hangi sebzeler yetişir sorusuna verdiğiniz yanıtta bazı sebzeleri ve bitkileri sıralamışsınız. Karpuz, ayva, ahududu, ayçiçeği, kiraz, çilek, taze fasulye, tütün, bakla, şeftali, kayısı, armut gibi sebzeler ve bitkiler killi toprakta yetiştirilebilir. Ayrıca manolya, köknar, soya fasulyesi, badem, ladin, susam gibi bitkiler de killi topraklarda başarılı bir şekilde yetiştirilebilir.

Kumda bitki yetiştirme konusunda kum kalınlıkları ve kum türleri önemlidir. Eğer uygun kalınlıklarda kum kullanılırsa bitkiler kumda yetişebilir. Ancak bitki kumuyla arasında belirgin farklar olacağı unutulmamalıdır.

Bitkiler için doğru kum seçimi de önemlidir. Yerli ve yabancı marka siyah kumlar, bazalt kum ve dere kumu bakımı kolay bitkiler için tercih edilebilirken, aktif toprak olarak adlandırılan canlı kumlar zor bakım gerektiren bitkiler için uygun olabilir. Kum rengi ise akvaryumda kullanılacak peyzaja göre seçilmelidir.

Silis kumu suyu sertleştirmez. Bu nedenle suyu sertleştirmek istiyorsanız farklı bir madde kullanmanız gerekecektir.

Killi toprakta domates yetiştirmek mümkündür. Domates, derin, su tutma özelliği iyi, humus ve besin maddelerince zengin, tınlı özellikteki toprakları tercih eder. Kumlu topraklardan hafif killi topraklara kadar çeşitli toprak tiplerinde yetiştirilebilir ve hafif ağır karakterli topraklarda yüksek verim alınabilir.

Kum zambağı Türkiye'de tüm Akdeniz ülkeleri ve Karadeniz'in güney kıyılarında yetişir. Çok yıllık, soğanlı bir bitki olan kum zambağı, uzun yaprakları ve beyaz çiçekleri ile dikkat çeker.

Son olarak, kumda bitki yetiştirirken doğru kum seçimi yapılmalıdır. Köklerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için uygun boyutta ve tipinde kum kullanılmalıdır. Su tutmayan ve köklerin rahatça ilerleyebileceği bir ortam sağlanmalıdır.
 
Geri
Üst