AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilit denetim konularinin ozellikleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.158
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kilit denetim konularının özellikleri nelerdir?​

Denetçi raporunda “Kilit Denetim Konuları” başlığı altında yer alabilecek konulara örnek olarak aşağıdaki konular olabilir.;
- Finansal araçların değerlemesi.
- Şerefiye değer düşüklüğü
- Yeni muhasebe standartlarının etkileri.
- Stokların değerlemesi.
- Gayrimenkul değerleme ve değer düşüklüğü
- Yönetimin kontrolleri ihlal etmesi.

Kilit denetim ne demek?​

Kilit denetim ne demek?
Kilit Denetim Konuları (KDK) nedir ve nasıl belirlenir? Kilit Denetim Konularının Bağımsız Denetçi Raporunda Bildirilmesi başlıklı BDS 701’de kilit denetim konusu (KDK); üst yönetimden sorumlu olanlara bildirilen konular arasından denetçinin meslekî muhakemesine göre en çok önem arz eden konular şeklinde tanımlamıştır.

Doğrulama kaynakları nelerdir?​

Doğrulama kaynakları nelerdir?
Doğrulama Kaynakları: Raporlar, resmi yazışmalar, proje kayıtları, araştırma sonuçları ve benzeri her türlü belge projenizde doğrulama kaynağı olarak yer almalıdır. Maliyetler: Mantıksal Çerçeve tablosunun “araçlar” bölümüne eklediğiniz gerekli kaynaklar için çıkan maliyetler bu bölümde belirtilir.

Bağımsız denetim rapor türleri nelerdir?​

Bağımsız Denetimde Raporlama Her bir denetim türünde denetim süreci sonucunda mutlaka bir rapor üretilmektedir. Bağımsız denetim raporları genel olarak kısa rapor olup, iç denetim ve diğer operasyonel raporlar ise uzun denetim raporlarıdır.

Görünürlük Faaliyetleri ne demek?​

Görünürlük Faaliyetleri ne demek?
Görünürlük dediğimizde, projenizin veya etkinliğinizin bir bakışta AB tarafından finanse edildiğinin anlaşılabileceği unsurlara atıfta bulunuyoruz. Logo gibi, bayraklar gibi…

Denetim raporunun niteliği nedir?​

Denetim raporunun niteliği nedir?
Denetim Raporu, işletmenin finansal tablolarının güvenilirliğine ilişkin yazılı bir görüş olup, şirketi denetleyen yeminli muhasebeci tarafından sağlanır. Denetim raporunun biçimi genel kabul görmüş denetim standartlarına göre belirlenir.
 
Geri
Üst