AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilis Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Kilis Üniversitesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversitemizde mühendislik, işletme, tıp, hukuk ve fen gibi birçok farklı alan yer almaktadır. Öğrencilerimize geniş bir eğitim yelpazesi sunarak, onların ilgi ve yeteneklerine uygun bölümler seçmelerine olanak sağlıyoruz. Üniversitemizin akademik kadrosu, öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmak için özveriyle çalışmaktadır. Ayrıca, Kilis Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine de önem veriyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler ve topluluklar düzenliyoruz. Kilis Üniversitesi öğrencilerine gelecekte başarılı bir kariyer için gerekli olanakları sunmaktadır.
İçindekiler

Kilis Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Kilis Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan bir üniversitedir. İşte Kilis Üniversitesi’nde bulunan bazı bölümler:

1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Kilis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümleri içermektedir.

2. Mühendislik Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği gibi çeşitli mühendislik bölümlerini içermektedir.

3. Fen-Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji, Kimya, Matematik, Fizik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi çeşitli fen ve edebiyat bölümlerini içermektedir.

4. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi gibi sağlık alanında bölümleri içermektedir.

5. Ziraat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Peyzaj Mimarlığı, Tarım Ekonomisi gibi tarım ve ziraat alanında bölümleri içermektedir.

6. İlahiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İlahiyat Fakültesi, İslam İlahiyatı ve İslam Bilimleri gibi ilahiyat alanında bölümleri içermektedir.

7. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim, Grafik Tasarımı, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı gibi sanat ve tasarım alanında bölümleri içermektedir.

8. Eğitim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi eğitim alanında bölümleri içermektedir.

9. İletişim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

İletişim Fakültesi, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi iletişim alanında bölümleri içermektedir.

10. Spor Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi spor alanında bölümleri içermektedir.

11. Turizm Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi turizm alanında bölümleri içermektedir.

12. Hukuk Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Hukuk Fakültesi, Hukuk bölümünü içermektedir.

13. Tıp Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Tıp Fakültesi, Tıp bölümünü içermektedir.

14. Diş Hekimliği Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği bölümünü içermektedir.

15. Eczacılık Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?​

Eczacılık Fakültesi, Eczacılık bölümünü içermektedir.

16. Fen Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?​

Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji, Kimya, Matematik, Fizik gibi fen bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programlarını içermektedir.

17. Sosyal Bilimler Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?​

Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Sosyoloji gibi sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programlarını içermektedir.

18. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?​

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi sağlık alanında yüksek lisans ve doktora programlarını içermektedir.

19. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?​

Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri, Eğitim Yönetimi ve Denetimi gibi eğitim alanında yüksek lisans ve doktora programlarını içermektedir.

Kilis Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Kilis Üniversitesinde Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, Sağlık Bilimleri ve İlahiyat bölümleri bulunmaktadır.
Kilis Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi mühendislik bölümleri vardır.
İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi iktisadi ve idari bilimler bölümleri mevcuttur.
Kilis Üniversitesi’nde Kimya, Biyoloji, Matematik gibi fen-edebiyat bölümleri bulunmaktadır.
Hemşirelik, Fizyoterapi, Sağlık Yönetimi gibi sağlık bilimleri bölümleri mevcuttur.

Kilis Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya gibi sosyal bilimler bölümleri bulunmaktadır.
İslam Hukuku, İslam Tarihi, İslam Felsefesi gibi ilahiyat bölümleri mevcuttur.
Kilis Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veri Bilimi gibi bilgisayar ve yazılım bölümleri bulunmaktadır.
İngilizce Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği, Fransızca Öğretmenliği gibi yabancı dil öğretmenliği bölümleri mevcuttur.
Kilis Üniversitesi’nde Psikoloji, Sosyoloji, Halkla İlişkiler gibi sosyal bilimler bölümleri bulunmaktadır.

Geri