Kilis Tava Tanımı İçin Materyaller
Harç için :
500 gram yarım yağlı dana kıyma
2 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
Kimyon, tuz, karabiber
Bir tutam kıyılmış maydanoz
Köftenin tabanı için:
1 tane patates ve kekik
Üzeri için :
1 domates
4 sivri biber
Sosu için :
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça ve tuz
Yarım su bardağı su
Kilis Tava Tanımı Yapılışı
Evvel köfte harcını hazırlıyoruz, tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuruyoruz,.
Patatesimizi soyup düz halka halka halinde kesip kekik ve tuz ile harmanlıyoruz,.
Yuvarlak borcamın tabanına patatesi tek tek diziyoruz.
Sonra üzerine köfte harcını eşit bir formda patatesin üzerine her yerine yayıyoruz.
Domatesi 4 e bölüp sonra biberle birlikte köftenin üzerine tek tek diziyoruz.
Üzerine salçalı sosu yapıyoruz.
Kasede salça, tuz ve sıvı yağı karıştırıp kaşıkla eşit bir halde üzerine gezdiriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz, siz fırınıza nazaran denetimli pişirelim lütfen.
Şimdiden afiyet olsun
Harç için :
500 gram yarım yağlı dana kıyma
2 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
Kimyon, tuz, karabiber
Bir tutam kıyılmış maydanoz
Köftenin tabanı için:
1 tane patates ve kekik
Üzeri için :
1 domates
4 sivri biber
Sosu için :
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça ve tuz
Yarım su bardağı su
Kilis Tava Tanımı Yapılışı
Evvel köfte harcını hazırlıyoruz, tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuruyoruz,.
Patatesimizi soyup düz halka halka halinde kesip kekik ve tuz ile harmanlıyoruz,.
Yuvarlak borcamın tabanına patatesi tek tek diziyoruz.
Sonra üzerine köfte harcını eşit bir formda patatesin üzerine her yerine yayıyoruz.
Domatesi 4 e bölüp sonra biberle birlikte köftenin üzerine tek tek diziyoruz.
Üzerine salçalı sosu yapıyoruz.
Kasede salça, tuz ve sıvı yağı karıştırıp kaşıkla eşit bir halde üzerine gezdiriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz, siz fırınıza nazaran denetimli pişirelim lütfen.
Şimdiden afiyet olsun