AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kilis Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
3 adet büyük boy patates
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 büyük çarliston biber
1 adet kapya biber
1 orta boy domates
3 büyük boy domates rendesi
1 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 er çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber, karabiber, karabiber, kekik ,kimyon ,zerdeçal
2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz
6-7 dal maydanoz
2 baş soğan

Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan sarımsak ve maydanoz rendelenmiş domatesin içine atılır rondodan geçirilir.
Kıymaya ilave edilir.
Baharatlar tuz ve zeytinyağı katılarak yoğurulur.
Üzeri streç film ile kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Başka bir yerde patatesler kalın halka şeklinde doğranır.
Yuvarlak borcamın tabanı hafifçe yağlanır.
Patatesler dizilir.
Üzerine hazırladığımız karışım serilir elimizle iyice sıkılaştırılır.
Spatula hafif ıslatılarak yüzeyi düzleştirilir.
Biberler jülyen kesilir domatesler büyük halkalar şeklinde üzerine serilir (dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz).
Fırın kağıdı buruşturulup ıslatılır alüminyum folyo ile beraber sıkı bir şekilde borcamın ağzına kapatılır (alüminyum folyo daki metal etkisi yemeğe geçmesin diye fırın kağıdı kullanılır).
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yarım saat pişirilir ardından 200 dereceye çıkarılarak 10 dakika daha pişirilir.
Pişince fırından alınıp üzerindeki alüminyum folyo çıkarılır.
İlk sıcağı çıkınca servis edilir.Afiyet olsun.
Kilis Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst