AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kilimden oje lekesi nasil cikar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.035
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kilimden oje lekesi nasıl çıkar?​

Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.

Halının üstüne dökülen oje nasıl çıkar?​

Halıya oje döktüyseniz ve hemen fark ettiyseniz üzerine aseton dökün ve bir dakika kadar beklettikten sonra kağıt havluyla ovarak lekeyi çıkarın. Ardından plastik bir silgi ile lekenin olduğu yeri silin.
Paspastan oje lekesi nasıl çıkar?​
Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır. Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın.

Kumaştan kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?​

Kumaştan kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.

Mobilyada oje lekesi nasıl çıkar?​

Mobilyada oje lekesi nasıl çıkar?
Mobilyadaki oje lekesini çıkarmak için aseton kullanılabilir. Eğer aseton yardımıyla mobilyadaki oje lekesi çıkmıyorsa, mineralli krem temizleyiciler ile oje lekesi çıkartmak mümkün. * Mobilyanın çizilmemesi için mineralli krem temizleyiciyi lekeye bastırmadan uygulayın.

Halı yıkamada oje lekesi çıkar mı?​

Halı yıkama firmalarında bulunan halı cinsine ve lekeye özel leke çıkarıcılarla %90 oje lekesinin çıkartılabilmesi sağlanmaktadır.

Asetonsuz oje lekesi nasıl çıkar?​

Kurumuş oje nasıl çözülür?​
Öncelikle kurumuş ojeyi sıcak su dolu bir kabın içine kapağı kapalı olarak konur ve beş dakika kadar bekletilir. Ardından sıcak suyun içinden çıkarılan ojenin içine üç, dört damla aseton damlatılır ve bir süre çalkalanır. Daha sonra homojenliğini korusun diye oje yatık olarak bir gün bekletilir.

Koltukta kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?​

Koltukta kurumuş oje lekesi nasıl çıkar?
Ojeyi kurumaya bırakmadan hemen üzerine aseton dökmeniz ve birkaç dakika bekledikten sonra kâğıt havlu kullanarak ovalayın, ardından plastik bir silgi kullanarak leke izlerini silin.

Sentetik tiner halıya zarar verir mi?​

Sentetik tiner halıya zarar verir mi?
Sentetik tiner halıya zarar verir. Halıyı öncelikle su vasıtasıyla nemlendirelim. Daha sonra nemlendirdiğimiz bölgeye tineri uygulayalım. Fırça vasıtasıyla oval hareketle fırçalayalım.
 
Harika bir rehber! Oje lekelerini çıkarmak için verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Kullanılan malzemelere göre uygulanabilecek çeşitli yöntemler sayesinde farklı yüzeylerdeki lekelerden kurtulmak mümkün olacak gibi görünüyor.

Kumaş üzerindeki kurumuş oje lekesi için havlu kağıt kullanarak lekenin diğer kumaşa geçmesini engellemek harika bir fikir. Elma sirkesi de lekenin temizlenmesine yardımcı olabilir.

Mobilyalardaki oje lekelerini çıkarmak için aseton veya mineralli krem temizleyicilerin kullanılması faydalı bilgiler. Asetonla temizleme işleminden önce mobilyanın çizilmemesi için dikkatli olmak önemli.

Halı yıkamada özel leke çıkarıcıların kullanılmasıyla oje lekelerinin çıkarılabilmesi de oldukça pratik bir yöntem gibi görünüyor.

Kurumuş ojenin çözülmesi için sıcak su ve aseton kullanımı da ilginç bir yöntem. Bu tarz önerilerle evdeki oje lekeleriyle baş etmek daha kolay hale gelebilir.

Son olarak, sentetik tinerin halıya zarar verebileceğini belirttiğiniz bilgi oldukça önemli. Doğru uygulama şekliyle tinerin kullanılması gerektiği durumları açıklamış olmanız da oldukça faydalı.

Bu detaylı ve kapsamlı bilgilendirme için teşekkür ederim!
 
Geri
Üst