AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kilcal damar kizarikligi nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kılcal damar kızarıklığı nasıl geçer?​

Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.

Kılcal damarlar ne işe yarar?​

Atar damarlarla toplar damarları birbirine bağlayan, tek sıralı epitel dokudan oluşmuş ince damarlardır. Kan ile doku hücreleri arasındaki madde alışverişini sağlarlar ve kan akışı yavaştır. Kılcal damarların içerisinde dolaşım hızı ve basıncı düşüktür.
Kılcal damar tıkanıklığına ne iyi gelir?
Damar tıkanıklığının giderilmesi için damar açıcı bitki ve gıdalar tüketilmelidir. Özellikle kepekli tahıl, yulaf ezmesi ve fasulye tüketimi de arttırılmalıdır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler kötü kolesterolü düşürür. Kötü kolesterolün düşmesi ile birlikte damar tıkanıklığı gibi sorunlar da ortadan kalkar.

Kılcal damar tıkanıklığı nasıl geçer?​

Kılcal damar tıkanıklığı tedavisi için özellikle uygulanan bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Fakat bu rahatsızlığa sahip olan kişilere uzman tarafından kan sulandırıcı ilaçların verilebilmesi mümkündür. Çoğu kalp rahatsızlığında kan sulandırıcı ilaçların kullanılması gerekebilmektedir.

Yüzdeki kılcal damarlara ne iyi gelir?​

Ortaya çıkan bu kılcal damarları bitkisel yöntemlerle çözerek sıkıntılarınızı giderebilirsiniz.
Kılcal damar çatlaması nasıl geçer?
Kılcal damar çatlaması tedavisi lazer yöntemi ile yapılır. Nadiren kryoterapi (buz tedavisi), elektrokoter de yapılabilir. Ama iz bırakma ihtimali yüksektir. En başarılı tedaviler lazer ve ışık tedavileridir.
 
Geri
Üst