Kil seramikte ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
132.584
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kil seramikte ne işe yarar?​

Kil mineralleri, kaolen, ve killer plastik şekillenme özelliklerinden dolayı klasik seramiklerin temelim oluşturur. Bir kil ne kadar az su ile şekillendirilir ve su katkı miktarı ile ile akışma özelliği çabuk değişmez ise (intervall geniş), o kıl o derece iyi plastik özelliğe sahip kil olarak adlandırılır.
Seramikte kil kullanılır mı?
Seramik killerinin en önemli kil minerali kaolinit mineralidir. Seramik sektöründe “Kil” veya “seramik killeri” terimi sedimanter ve başat olarak kaolinit gurubu ve diğer killeri içeren ve “ball clay” karşılığında kullanılmaktadır.
Kil sanatı nedir?
Kil modelleme yapı ve heykeltıraşta kullanılan herhangi bir yumuşatılabilir madde grubundan herhangi biridir. Malzeme kompozisyonları ve üretim prosesleri önemli ölçüde değişir. Seramik killeri, kil mineralleri ve diğer hammaddelerden yapılmış su bazlı maddelerdir.

Kil madeni nerelerde kullanılır?​

Kil minerallerinin bazı kullanım alanları şunlardır:
Seramik hamuru çatlamaması için ne yapmalı?
Havada kuruyan çamur ile çalışırken çatlamayı önlemek için, ne kadar çabuk kuruyacağına dikkat etmeniz gerekir. Seramik çamurlarında olduğu gibi, yavaş kurutmak en iyi seçenektir. Üstüne plastik bir torba geçirin ve sabırlı olun. Hava kurumalı kil ile çalışmak için herhangi bir özel alete ihtiyacınız yoktur.
Seramik hamuru nasıl kurutulur?
Evdeki seramik hamurunu kurutmak için ise havayı kullanmak yeterlidir. Normal bir oda sıcaklığı içerisinde farklı şekle getirilmiş olan seramiğe bir süre bakmak yeterlidir. Böylece hava üzerinden kendi kendine kurumaya bırakılan seramik, arzu eden sertliğe ulaşma imkanı elde eder.
Kil; alüminyum ve silika içeriği yüksek, doğada oldukça fazla miktarda bulunan, yumuşak ve çok ince taneli, feldspat, mika ve diğer silikatların ayrışması ile oluşmuş sedimanter mineraldir. Su ile temas etmesi halinde plastik özellik kazadrnan killer, pişirildiğinde yapısı bozularak daha dayanımlı bir yapı kazanırlar.
Polimer kilin farkı nedir?
Polimer Kil, çok yönlülüğü, esnekliği ve beraber çalışabilmesi için bilinen bir sanat malzemesidir. Polimerler, reçineler, renklendirici maddeler ve dolgu maddelerinden oluşan ve hava ile kuruyan fırınlanan yada hiç kurumayan modelleme malzemeleridir. Polimer killer doğal killer değildir.
 
Geri
Üst