- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kıl dönmesinde neden delik olur?
Zayıf noktalardan deri altına batan kıllar burada yabancı cisim reaksiyonu, bakterilerin yerleşmesi ile birlikte enfeksiyon ve bazen apse oluşturur. Hastalığın kronik hale gelmesiyle deri altında karınca yuvası gibi yollar ve deri yüzeyine açılan yeni delikler oluşur.Kıl Donmesinde delik olur mu?
Kıl dönmesi belirtileri hastalarda daha çok o bölgenin deliklerini farketmesi mümkün olmayacağı için daha çok doktora apse, ağrı ve akıntı ile başvururlar. Muayene ettiğimizde de kuyruk sokumu bölgesinde kıl dönmesine ait o bölgede delikler görmekteyiz.Kuyruk sokumunda delik nasıl geçer?
Kuyruk sokumunda delik nasıl geçer?Çünkü ihmal edildiği zaman zorlu bir sürece giren bu rahatsızlık erken teşhiste mikrosinüsektomi-lazer yöntemiyle çok kolay tedavi edilebilmektedir. Halk arasında ameliyatsız lazer diye tabir edilen mikrosinüsektomi yöntemi lokal anestezi ile yapılan ve yaklaşık 5-10 dk süren bir müdahaledir.
Analdan kan geldi hangi doktora gidilir?
Analdan kan geldi hangi doktora gidilir?Makattan kan akıntısı şeklinde rahatsızlıklar için genel cerrahi bölümünden randevu almak gerekir. Genel cerrah uzmanlarına aynı zamanda Bu hekimlere aynı zamanda proktolojı uzmanı, progtalog ve ya kokorektal cerrah adı da verilir.
Kuyruk sokumu kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur?
Genellikle kuyruk sokumunda ortaya çıkan kronik bir enfeksiyon odağı olan kıl dönmesi hastalığında utanma duygusu nedeniyle doktora başvurma süreci gecikebiliyor. Tedavide geç kalınması ise hastalık alanının genişlemesine, apse, ağrı gibi komplikasyonlara yol açarak yaşam kalitesini önemli oranda düşürüyor.Kıl dönmesi fistül yapar mı?
Kıl Dönmesi Nedir? Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu, kasık bölgesi, genital bölge, koltukaltı ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, apse ve fistül (tünel) veya bir kıl keseciği oluşturmasıdır.Hemoroid her zaman kanar mı?
Hemoroid her zaman kanar mı?Hemoroid zaman zaman sıkışarak kanamaya yol açabilir. Hastalığın ilk safhalarında herhangi bir belirtiye yol açmayan hemoroid varlığında kişi, bu durumu fark etmez. Ancak hastalığın ilerlemesiyle birlikte kaşıntı, rahatsızlık hissi, ağrı ve kanama gibi belirtiler ortaya çıkar.