- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 261.313
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kıl dönmesi ameliyat olmadan nasıl geçer?
Kıl dönmesi rahatsızlığı ameliyatla tedavi edilebildiği gibi ameliyatsız şekilde de sonlandırılabilir. Dolayısıyla ameliyat tek seçenek değildir. Ameliyatsız yöntemde lokal anestezi uygulanarak, kılların girdiği delikler genişletilir ve buradan kıl ve kist boşaltılır.Kıl dönmesi ameliyatsız çözümü var mı?
Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Nedir? Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi; anestezi gerekmeksizin, ameliyathane, anestezi tetkikleri gibi işlemlerle uğraşmadan, 15 dakika içinde günlük hayatınıza döndüğünüz bir tedavi yöntemidir.
Kıl dönmesi için evde ne yapabilirim?
Kıl dönmesi tedavisine başladığınız zaman doktorunuz kontrolünde tedavi sürecinizi hızlandırabilirsiniz.- 1- Çay ağacı yağı içerisinde bulundurduğu antioksidanlar sebebiyle iltihabı önler.
- 2- Karbonat ve sirkeyi de karıştırarak iltihaplı bölgeye sürebilirsiniz.
- 3- Soğan da aynı sirkeli soda gibi mikrobu önler.
Kıl dönmesi ameliyatı kaç haftada iyileşir?
Sık sık pansuman yapılarak ameliyatla oluşturulan boşluğun vücut tarafından doldurulması beklenir. İyileşme süresi 4-7 haftadır. Nüks oranı % 20-25 arasında değişir. Yüksek nüks oranı olmasının nedeni kıl dönmesine neden olan etkenler ortadan kalkmamıştır.
Kıl dönmesinde en başarılı ameliyat yöntemi olan flep, hastalıklı alanın tamamen çıkartılması ve kalçadan alınarak hazırlana dokunun boş kalan alana yama yapılarak yaranın kapatılması işlemidir. Ameliyat esnasında hastaya belden uyuşturucu iğne uygulanır.
Kıl dönmesi lazer kesin çözüm mü?
6 ay önce ameliyat oldum. Şimdilik bir sorunum yok ama doktorum kıl dönmesinin tekrarlayabileceğini söyledi. Aynı eziyeti tekrar yaşamak istemiyorum. Kıl dönmesi için lazer epilasyon yaptıranlar var.
Kıl dönmesi lazer mi ameliyat mi?
Kıl dönmesi şikayetlerinde en sağlıklı yöntem ameliyat sonrası buz lazer sistemidir.Ameliyat yarası kaç ayda iyileşir?
Tüm katların tamamen iyileşmesi 6 ay kadar sürebilir ancak bu dönem zarfında hasta tamamen normal aktivitelerinde bulunabilir. 6-8 gün sonra yara gücünü kazandığından aktivite kısıtlaması gerekmez.