AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıl Biber Turşusu (Yağlı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg sivri biber
1 su bardağı üzüm sirkesi
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı kaya tuzu
7-8 diş sarımsak

Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağlı biber turşumuz için öncelikle biberlerimizi yıkayalım ve irice doğrayalım.Başlarını da keselim.
Derin bir tencere içerisine sirkemizi, yağımızı ve suyumuzu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
Kaynayan sirkeli karışımımızın üzerine kaya tuzumuzu, doğradığımız sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim.
Biberlerin rengi dönene kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
Biberlerimiz piştikten sonra biberlerin alalım ve üzerine kalan sirkeli suyumuzu ekleyelim.
Turşumuzun kapağını kapatalım ağzını sıkıca ve ters çevirelim vakumlayalım ve 2 gün serin bir ortamda dinlenmeye bırakalım.
Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst