Kıkırdak Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıkırdak Tanımı İçin Malzemeler
Kuyruk yağı yahut iç yağ

Kıkırdak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuyruk yağını yahut iç yağını küp küp doğrayıp tencereye ek ediyoruz ve kaynatıyoruz.
Kaynadıkca yağı çıkacak.
Çıkan yağı süzüyoruz yemeklerde kullanıyoruz.
Daha sonra süzülen kıkırdakları tencerede kısık ateşte bir mühlet daha nar üzere kızarana kadar kavuruyoruz altını çok açmayalım yanmasın.
Tencerenin altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Kaşıkla karıştırıp içine soğan doğrayıp tuz biber atıp iç harç olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun çok lezzetlidir. Benim yağ karışıktı zira buzluktaki kurbandan kalan yağlardı o denli bile lezzetli oldu belirtmek istedim .
Kıkırdak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst