- Konu Yazar
- #1
Kik ne işe yarar?
Kik olarak adlandırılan Kik Messenger, Kanadalı Kik Interactive şirketinin ücretsiz bir anlık mesajlaşma mobil uygulamasıdır. KİK GÜVENLİKLİ Mİ? Kik, kullanıcıların bir telefon numarası veya geçerli bir e-posta adresi göstererek kayıt olmasını zorunluı tutmuyor. Yani, Kik uygulaması anonim olarak kullanılabiliyor.Kik nedir Ekşi?
Kik nedir Ekşi?akıllı telefonlar arasında mesajlaşmayı sağlayan ücretsiz bir uygulama. android, iphone, blackberry ve windows phone ile çalışıyor fakat symbian desteği hehüz yok. eğer program biraz daha geliştirilirse whatsapp alternatifi olabilir diye düşünüyorum.
Kik neyin kısaltması?
Devlete aittir yani Ankara’dadır. Adından da anlaşılacağı üzere Devletin vereceği ihaleler ile ilgileniyor. Logosu pek hoşuma gitmedi. Bu arada KİK’nin Kamu İktisadi Kuruluşu olarak bir açılımı daha bulunuyor.Kik yazısı ne demek?
Kik yazısı ne demek?Kamu İhale Kanunu (KİK), ekonomik açıdan en avantajlı teklifin tespiti ile ilgili olarak idareye, işin niteliğini dikkate alarak sadece fiyatı veya fiyatla birlikte verimlilik ve kalite gibi unsurları da dikkate almak yönünde bir tercih hakkı vermektedir.
Kik kuruluşları nelerdir?
233 sayılı KHK’daki listeye göre; MKEK, DMO, TTK, TKİ, ETİ MADEN, EÜAŞ, TEMSAN, TEİAŞ, TETAŞ, BOTAŞ, TPAO, TMO, ÇAYKUR, TİGEM, ESK ve TCDD iktisadi devlet teşekkülü olarak tasnif edilmiştir. İktisadi alanda tekel niteliğini haiz mal ve hizmetleri kamu yararı gözeterek üreten ve pazarlayan teşebbüslerdir.Kik payını kim öder?
Kik payını kim öder?Onbindebeş bedellerinin ödenmesi için idarelerin isteklilere verecekleri Ödeme Pusulası ile onbindebeş bedeli (KİK payı) istekliler tarafından bankaya yatırılacaktır.
Kik payı limiti nedir?
Bu yıl yapılan 2021 yılı Aralık ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık değişim oranındaki artış ile 2022 KİK Payı Sınırı 1.456.202 TL olarak belirlenmiş oldu.Ilk KİT hangisi?
Ilk KİT hangisi?“Türkiye’nin ilk kamu iktisadi teşebbüsü 1863 yılında Mithat Paşa döneminde gerçekleşmiştir.” İlk etapta Memleket Sandıkları” adı ile ön plana çıkmış, ilerleyen yıllarda ise Ziraat Bankası ismini almıştır. İşte ülkemizde mevcut olan KİT kuruluşlarına şu örnekleri verebiliriz; Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü