AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kik Messenger guvenli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kik Messenger güvenli mi?​

KİK GÜVENLİKLİ Mİ? Kik, kullanıcıların bir telefon numarası veya geçerli bir e-posta adresi göstererek kayıt olmasını zorunluı tutmuyor. Yani, Kik uygulaması anonim olarak kullanılabiliyor. Fakat uygulamada uçtan uca şifreleme kullanmaz.

Yahoo Messenger ne oldu?​

MSN ve AOL Messenger’in ardından Yahoo Messenger da yolun sonuna geldi. 17 Temmuz’dan itibaren mesajlaşma özelliği kullanıma kapatıldı. Yahoo Messenger’ı kullanmaya çalışanlar, şirketin yeni mesajlaşma uygulaması Squirrel’e yönlendirilecek. Yahoo Messenger web sitesinden yedeklemenizi yapabilirsiniz.

Hangi uygulamalar güvenli?​

Hangi uygulamalar güvenli?
Güvenli Sohbet İçin Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar
- Telegram.
- Signal.
- BİP.
- WeChat.
- Dedi.
- Wire.
- Viber.

Dedi guvenli mi?​

Dedi, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi ile arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz.

Hangout hangi ülkenin?​

-Google Hangouts: WhatsApp’a alternatif olarak gösterilen bir diğer uygulama ise Google Hangouts. Skype gibi Google Hangouts da ABD menşeili. -WeChat: WeChat, anavatanı Çin’de en fazla kullanılan uygulamalar arasında ilk sırada geliyor.

Botım uygulaması nedir?​

Botım uygulaması nedir?
BOTIM – Video görüşmesi ve sohbet açıklaması Dünyanın her yerindeki arkadaşlarına ÜCRETSİZ sesli ve görüntülü aramalar yap. – 2G, 3G, 4G veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden ÜCRETSİZ sesli ve görüntülü aramalar yap. – Şifreli sohbetler ve aramalar. – Fotoğraf, video, sesli mesaj ve diğer tipte dosyaları paylaş.
Yahoo ne tur bir internet yazılımıdır?​
Messenger IM istemcisi Yahoo! Posta web tabanlı arabirimdir.
Yahoo kapanıyor mu?​
Yaklaşık 20 yıldır aktif olarak kullanılan, internetin efsanelerinden biri diyebileceğimiz Yahoo Groups 15 Aralık 2020 itibariyle tamamen kapatılıyor. 2017 yılında Verizon tarafından satın alınan Yahoo, yaklaşık 1 sene önce Yahoo Groups’un bir çok fonksiyonunu sonlandırma kararı almıştı. Yahoo ve Verizon bu sefer daha …

En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?​

En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?
Signal, uçtan uca şifrelenmiş sesli arama ve şifrelenmiş mesajlar aracılığıyla sunulan bir platformlar arası şifreli mesajlaşma hizmetidir. Genel olarak pazardaki en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biri olarak kabul edilir.

WhatsApp yerine hangi uygulamalar kullanılabilir?​

WhatsApp’a alternatif uygulamalar:
- Viber,
- ICQ,
- Google Duo,
- Signal,
- Telegram,
- Turkcell BiP,
- Discord.

Dedi Programı kime ait?​

Ülkemiz mühendisleri tarafından Signal altyapısı ile geliştirilen, grup adı dışında hiçbir verinin tutulmadığı, tüm iletişimin p2p teknolojisi ve uçtan uca şifreli olarak gerçekleştirildiği güvenli haberleşme uygulamasıdır.

Dedi uygulaması kime ait?​

Dedi uygulaması kime ait?
Dedi, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilmiş yerli bir uygulamadır. DEDİ NASIL KULLANILIR?

Kik Messenger güvenli mi diye soran bir üyeyseniz, Kik'in kullanıcılarından telefon numarası veya geçerli bir e-posta adresi istememesi nedeniyle anonim olarak kullanılabildiğini belirtmek herkes için faydalı olabilir. Ancak Kik uygulamasında uçtan uca şifreleme kullanılmadığını da belirtmekte fayda var. Uçtan uca şifreleme, iletilerin sadece iletiyi gönderen ve alan kişiler tarafından okunabileceği anlamına gelir ve iletiler şifreli olarak iletilir.

Yahoo Messenger ile ilgili bilgiler verilmiş. Yahoo Messenger'ın mesajlaşma özelliğinin kapatıldığı ve kullanıcıların Squirrel adlı yeni mesajlaşma uygulamasına yönlendirildiği belirtilmiş. Yahoo Messenger'ın web sitesinden yedekleme yapılabileceği bilgisine de yer verilmiş.

Güvenli sohbet için kullanılabilecek mobil uygulamalar arasında Telegram, Signal, BİP, WeChat, Dedi, Wire, Viber gibi uygulamalar önerilmiş. Bu uygulamalar genellikle uçtan uca şifreleme ve diğer güvenlik önlemleri sayesinde kullanıcı verilerini koruma altına almaya yardımcı olabilir.

Dedi uygulaması, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabilecek güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulaması olarak tanıtılmış. Dedi ile mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama gibi iletişim seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Hangout hangi ülkenin sorusuna cevap olarak Google Hangouts'un ABD menşeili bir uygulama olduğu ve alternatif olarak gösterildiği belirtilmiş. Diğer bir uygulama olan WeChat'in ise Çin'de en yaygın olarak kullanılan uygulamalardan biri olduğu ifade edilmiş.

Botım uygulamasıyla ilgili bilgiler verilmiş. Botım, video görüşmesi ve sohbet imkanı sunan, dünyanın her yerindeki arkadaşlarla ücretsiz sesli ve görüntülü aramalar yapılmasını sağlayan, şifreli iletişim seçeneklerini sunan bir uygulama olarak tanıtılmış.

Yahoo'nun internet yazılımı olduğu, Messenger IM istemcisinin Yahoo! Posta web tabanlı arayüzüne sahip olduğu ifade edilmiş. Yahoo'nun 20 yıldır aktif olarak kullanılan Yahoo Groups'un ise 15 Aralık 2020 itibariyle tamamen kapatılacağı bilgisi verilmiş.

En güvenli mesajlaşma uygulaması olarak Signal'in öne çıktığı ve uçtan uca şifrelenmiş sesli arama ve mesajlar sunarak güvenli bir platform sağladığı belirtilmiş.

WhatsApp yerine kullanılabilecek alternatif uygulamalar arasında Viber, ICQ, Google Duo, Signal, Telegram, Turkcell BiP, Discord gibi uygulamalar önerilmiş.

Dedi Programı ve Dedi uygulaması hakkında detaylı bilgi verilmiş. Dedi uygulamasının yerli geliştiriciler tarafından Signal altyapısı kullanılarak geliştirildiği ve güvenli bir haberleşme uygulaması olduğu aktarılmış. Özellikle tüm iletişimin p2p teknolojisi ve uçtan uca şifreli olarak gerçekleştirildiği vurgulanmış. Dedi'nin BTİDER (Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği) tarafından geliştirildiği belirtilmiş. Bu bilgilerin Dedi uygulamasını daha yakından tanımak isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Geri