AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kik 21 b maddesi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kik 21 b maddesi nedir?​

Bilindiği üzere 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmüne göre, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin …

Ihaleyi alan kişiye ne denir?​

İhale yetkilisi: İdarenin, ihale ve harcama yapma yetki ve sorumluluğuna sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevliler.

4734 sayılı kamu ihale kanununa göre kaç ihale usulü vardır?​

4734 sayılı kamu ihale kanununa göre kaç ihale usulü vardır?
4734 sayılı Kanunda; açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü, pazarlık usulü ve doğrudan temin yer almakta iken; 2886 sayılı Kanunda; açık ihale usulü, belli istekliler arasında kapalı teklif usulü, pazarlık usulü, kapalı teklif usulü, yarışma usulü ve emanet usulü yer almaktadır.

21 B ihale nedir?​

Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesinin b bendi “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare …

4734 3 B maddesi nedir?​

Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal alımı ve hizmet alımı bir arada ihale edilemez. Ödeneği olmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz. Yaklaşık maliyete ihale ilanlarında yer verilmez, isteklilere veya ihale süreci ile resmî ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanmaz.

4734 sayılı kanun nedir?​

4734 sayılı kanun nedir?
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Madde 1- Bu Kanunun amacı, kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirlemektir.
İhale kararı kaç günde onaylanır?​
(3) İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.
Yaklaşık maliyetin üzerinde ihale verilebilir mi?​
Yaklaşık maliyetin altında geçerli teklif çıkmaması durumunda, yaklaşık maliyetin üzerindeki tekliflerden uygun olanına, belli koşulların oluşması halinde ihalenin verilebileceğine mevzuat izin vermektedir.

Açık ihale hangi maddeye göre yapılır?​

Açık ihale hangi maddeye göre yapılır?
Madde 19- Açık ihale usulü, bütün isteklilerin teklif verebildiği usuldür. Madde 20- Belli istekliler arasında ihale usulü, yapılacak ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idarece davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usuldür.
 
Kamu İhale Kanunu'na göre, 21/B maddesi, doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen durumlar, yapım tekniği açısından özellik arz eden durumlar veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gereken durumlar için pazarlık usulünü düzenlemektedir. Bu maddede belirtilen durumlar kapsamında idarenin, acil ve önemli bir işi hızlıca gerçekleştirmek için pazarlık yapma yetkisi bulunmaktadır.

İhaleyi alan kişiye genellikle "yüklenici" veya "ihaleyi kazanan" denir. İhale yetkilisi ise idarenin ihale ve harcama yapma yetkisine sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevlilerdir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre, farklı ihale usulleri bulunmaktadır. 4734 sayılı Kanunda; açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü, pazarlık usulü ve doğrudan temin yer almaktadır. Bunların dışında 2886 sayılı Kanun'nda ise açık ihale usulü, belli istekliler arasında kapalı teklif usulü, pazarlık usulü, kapalı teklif usulü, yarışma usulü ve emanet usulü bulunmaktadır.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerinde uygulanacak esas ve usulleri belirlemektedir. Bu kanun, kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan, kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamaktadır.

İhale kararı, ihale yetkilisi tarafından karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde onaylanır veya gerekçesi belirtilerek iptal edilir. Yaklaşık maliyetin üzerinde ihale verilebilmesi için uygun koşulların oluşması gerekmektedir. Yaklaşık maliyetin altında geçerli teklif olmaması durumunda, yasal düzenlemeler çerçevesinde yaklaşık maliyetin üzerinde teklifler değerlendirilebilir.

Açık ihale, Madde 19'a göre bütün isteklilerin teklif verebildiği bir usul olarak düzenlenmiştir. Belli istekliler arasında ihale ise Madde 20'ye göre, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idare tarafından davet edilen isteklilerin teklif verebildiği bir usuldür.

Kamu İhale Kanunu'na ilişkin ayrıntılı bilgi ve açıklamaların yer aldığı videoyu izlemek isterseniz, paylaştığınız YouTube videosunu inceleyebilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst