- Konu Yazar
- #1
Kibrit çöpü patates nasıl yapılır?
Patatesleri bir kesiciyle ya da bıçakla kibrit çöpü inceliğinde dilimleyin. Isınan yağa patatesleri ve biberiye dallarını ekleyin. Patatesleri altın rengi alana kadar (2 ila 4 dakika) kızartıp yağdan alın. Tabanına kağıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağa aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber serpin.Baharatlı Patates kızartması nasıl yapılır?
Baharatlı Patates kızartması nasıl yapılır?Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın. Servis tabağına kağıt havlu serin ve pişirdiğiniz patatesleri yağını çekmesi için havlunun üzerinde bekletin.
Patatesin çitir olmasi icin ne yapmali?
Patatesin çitir olmasi icin ne yapmali?Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Dışarıda satılan patates kızartması nasıl yapılır?
Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın ve patatesleri karışım içerisinde 30 dakika bekletin. 30 dakika tamamlandıktan sonra süzüp kızartma işlemine geçebilirsiniz. Dışarıda satılan dondurulmuş patateslerin kızartıldığında kıtır kıtır olduğunu fark etmişsinizdir.Kibrit Kebabı Tarifi nasıl yapılır?
Kibrit Kebabı Tarifi nasıl yapılır?Kibrit Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesler ince uzun dilimlenip kızartılır. Daha sonra ayrı bir tavada kıyma kavrulur sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve domates eklenip pişirilir. En son tereyağı ve baharatlar da eklenip ocaktan alınır.
Patates kızartırken içine hangi baharat kullanılır?
Patates kızartırken içine hangi baharat kullanılır?Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1yemek kaşığıtoz kırmızı biber.
- 1tatlı kaşığısarımsak tozu.
- 1çay kaşığısoğan tozu.
- 1tatlı kaşığıkuru fesleğen.
- 1tatlı kaşığıkuru kekik.
- 1çay kaşığıkimyon.
Hatta çıtır çıtır olursa tadına doyamayız. Bugün sizler için patates kızartması ile ilgili aklınızda olan bazı önemli sorulara cevaplar verdik; Çıtır patates nasıl kızartılır?
Ne kadar kıtır çıtır patates tercih edilmelidir?
Ne kadar kıtır çıtır patates tercih edilmelidir?Patatesi kızartmak kolaydır. Fakat o altın sarısı rengi yakalayıp, kıtır kıtır olmasını sağlamak için birkaç püf noktasına ihtiyacınız var. 1. Patates seçimi! Çıtır çıtır patatesler için patates seçimi oldukça önemlidir. Taze, yeşermemiş, yumuşak olmayan patatesleri seçmeye özen göstermelisiniz. 2. Patatesler soğuk suya!
Nelere dikkat etmelisiniz ki patatesleri kurula?
Nelere dikkat etmelisiniz ki patatesleri kurula?Yıkanan veya su içerisinde bekletilen patatesleri kurula! Patatesleri yıkadıktan veya su içerisinde beklettikten sonra, mutlaka havlu kağıt ile üzerinde kalan suyu alın. Aksi halde patatesler yağın içerisine girer girmez güçlü bir şekilde sıçrayacak, hem de istediğiniz çıtırlığa kavuşamayacak. 7. Yağınız fokur fokur fokurdamalı!