AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kibrista ne kadar sure kalinabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.533
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kıbrısta ne kadar süre kalınabilir?​

KKTC sınır kapılarından girişte Polis Muhaceret memurunun soracağı sorulara tatminkâr cevap verenlere en fazla 90 (doksan) gün süreyle KKTC’ye giriş ve kalış izni verilebilmektedir.

Kıbrıs’a yerleşmek için ne gerekli 2021?​

Kıbrıs’ta ikamet etmek ve Kıbrıs’ta yaşamak için öncelike oturum veya ikamet izni almasınız, bu izni almanız için gerekli kriterler şunlar; K.K.T. C’de taşınmaz mal sahibi olan yabancılara, ilk 3 yıl boyunca birer yıllık, daha sonra ise kendi adına tapu almış olması şartıyla ikişer yıllık ikamet izni verilebilir.

KKTC vize cezası ne kadar 2022?​

KKTC vize cezası ne kadar 2022?
Böyle bir durumda ödenmesi gereken ceza miktarı; 50 USD (İlk ay bedeli) + 20 USD (İlk aydan sonraki her ay için 10 USD) + Kart bedeli + Vize harcı olarak belirlenecektir.

KKTC vize cezası ne kadar 2021?​

KKTC vize cezası ne kadar 2021?
KKTC’de kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar, KKTC’ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC’ne girişte 45 günlük giriş vizesi verilecektir.

Kıbrıs’a gitmek için ne evrak lazım?​

12 Haziran 1991 tarihinden itibaren Türkiye’den Kıbrıs’a yapılan seyahatlerde pasaport uygulaması kaldırılmıştır. KKTC ve Türkiye vatandaşları kendi aralarında sadece resmi kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı ile seyahat edebilmektedirler.

Vize cezası ne kadar 2022?​

2022 yılı itibariyle araç muayenesi yaptırmama cezası, 427 TL’ye çıkmış bulunuyor. 427 TL TL’nin 7 iş günü içerisinde yatırılmaması halinde ise, bu miktar katlanarak artıyor ve araç muayenesi yaptırmama cezası ödenene dek de araç trafikten men cezasına çarptırılıyor.

KKTC oturma izni cezası ne kadar?​

KKTC oturma izni cezası ne kadar?
Ziyaretci iznini uzatmadan bu süreden fazla kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için, çıkışta günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorundadır. Ödemeden çıkış yapanlar, tekrar KKTC’ye girmek için Yasa gereği iki katı para cezası ödemek zorundadır.

KKTC Muhaceret Affı kimleri kapsiyor?​

KKTC Muhaceret Affı kimleri kapsiyor?
Bu amaçla hayata geçirilen Çalışma ve Muhaceret Affından ; KKTC’de çalışma izinsiz ve iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular; yurtdışına vize cezalı çıkış yapan yabancı uyruklular ve kayıt dışı çalışırken yakalanıp ihraç edilen yabancı uyruklular ile KKTC’de ziyaretçi …

KKTC 2021 Asgari Ücret ne kadar olacak?​

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) asgari ücret net 6 bin 90 TL, brüt 7 bin TL olarak resmen kabul edildi.

Kıbrıs’ta 1 TL ne kadar?​

Buna göre Kıbrıs parası kaç TL ediyor diye bakarsak; 1 Güney Kıbrıs Lirası = 28,26 TL ‘dir. 1 Euro = 15,82 TL’dir.

Kıbrısta pasaportsuz ne kadar kalınır?​

Kıbrısta pasaportsuz ne kadar kalınır?
Kıbrıs (KKTC) Kıbrıs’a yalnızca kimlik ile seyahat edenler, burada en fazla 30 gün konaklama hakkına sahip olabilmektedir. Daha fazla konaklama yapabilmek için pasaport kullanmak gerekir. Pasaportlu seyahatlerde ise yine vize gerekmeden 90 gün konaklama hakkına sahip olunabilmektedir.
 
KKTC'de ne kadar süre kalınabileceği ve vize cezaları hakkında bilgi verilmiş. KKTC'ye girişte Polis Muhaceret memurunun sorularına tatmin edici cevap verenlere en fazla 90 gün süreyle KKTC'ye giriş ve kalış izni verilebiliyor. KKTC'de ikamet etmek için oturum veya ikamet izni almak gerekiyor. K.K.T.C'de taşınmaz mal sahibi olan yabancılara, ilk 3 yıl boyunca birer yıllık, daha sonra ise kendi adına tapu almış olması şartıyla ikişer yıllık ikamet izni verilebiliyor.

2021 ve 2022 yıllarına göre KKTC vize cezaları farklılık gösteriyor. 2022'de ödenmesi gereken ceza miktarı; 50 USD (İlk ay bedeli) + 20 USD (İlk aydan sonraki her ay için 10 USD) + Kart bedeli + Vize harcı olarak belirlenmiş. 2021'de ise KKTC'de kayıt dışı durumda bulunan ve vize cezası oluşan kişilere, KKTC'ye girişte 45 günlük giriş vizesi verilebilmek için 1 asgari ücret (1834 TL) tutarında ceza ödemesi şartı getirilmiş.

Kıbrıs'a gitmek için Türkiye'den yapılan seyahatlerde pasaport uygulaması 1991 tarihinden itibaren kaldırılmış ve KKTC ve Türkiye vatandaşları resmi kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile seyahat edebiliyorlar. Araç muayenesi yaptırmama cezası 2022 yılında 427 TL olarak belirlenmiş.

Konaklama süresi ile ilgili olarak, Kıbrıs'a yalnızca kimlik ile seyahat edenler en fazla 30 gün kalabiliyor. Pasaportlu seyahatlerde ise vize gerekmeksizin 90 gün konaklama hakkına sahip olunabiliyor. KKTC'de ziyaretçi iznini uzatmadan kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorunda kalabilirler. Eğer cezayı ödemeden çıkış yaparlarsa, tekrar KKTC'ye girmek için yasa gereği iki katı para cezası ödemeleri gerekebilir.
 
Geri
Üst