Kıbrıs’ın Pirohu’su

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıbrıs’ın Pirohu’su Tarifi İçin Malzemeler
2 bardak un
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket hellim
1 paket nor (Lor)
Nane

Kıbrıs’ın Pirohu’su Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; yumurtanın sarısını kabın içerisine alıyoruz.
Bir çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
2 bardak unu ekliyoruz.
Aldığı kadar ılık su ile yoğurup kıvam alınca beklemeye alıyoruz (15 dakika)
Eğer nor peyniriniz tuzlu ise hamura tuz eklemenize gerek yoktur.
İç harcı için; lor peynirini rendeliyoruz ve içerisine nane ekliyoruz.
Hamurumuzu bir oklava ile açıp bir bardak yardımı ile daireler çıkartıp iç harcımızla dolduracağız.
Daireleri çatal yardımı ile kıvırıp güzelce yapıştırıyoruz.
Tencerenin içerisine suyu doldurup kaynadıktan sonra pirohularımızı 20 dakika kaynatıyoruz.
Tabağa aldıktan sonra üzerine hellim rendeleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıbrıs’ın Pirohu’su Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst