Kıbrıs Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım soğuk dökeceğiz.
Bir tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya başlayınca altını kılalım 10 dakika kadar daha kaynatalım. Vanilyayı ekleyip altını kapatalım soğusun.
Keki için yumurta ve şekeri uygunca çırpalım başka gereçleri de ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kalıba dökelim ve 160 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökelim soğumaya bırakalım.
Kreması için şanti hariç öteki materyalleri muhallebi üzere pişirelim.
Daha sonra krem şantiyi ekleyip blenderla çırpalım.
Kekimizin üzerine düzgünce yayalım.
Üzerine çokça hindistan cevizi serpelim.
2 -3 saat buzdolabında dinlendirelim. Servis edelim afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst