Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galata unu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 paket vanilya
Kreması
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarın su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini yapalım soğusun. Şeker ve su karıştırıp ocağa alın.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 12 dk kaynatıp kapatın.
Vanilya yı ekleyip karıştırın, soğusun.
Şekerle yumurtayı çırpın.
Sonra başka gereçleri karıştırıp çırpın.
Yağladığınız borcama dökün.
170 derece fırında 30 35 dk kadar kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 1 2 dakika sonra soğuk şerbet dökün.
Vanilya ve kremşanti hariç başka gereçleri karıştırıp pişirin. Kıvama yoğunlaşınca vanilya döküp karıştırın kapatın.
Ortada karıştırın krema kabuk bağlamasın.
Ilıyınca kremşantiyi döküp çırpın.
Soğuyan tatlının üzerine kremayı döküp yayın.
Üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz üzere süsleyin.
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galata unu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 paket vanilya
Kreması
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarın su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini yapalım soğusun. Şeker ve su karıştırıp ocağa alın.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 12 dk kaynatıp kapatın.
Vanilya yı ekleyip karıştırın, soğusun.
Şekerle yumurtayı çırpın.
Sonra başka gereçleri karıştırıp çırpın.
Yağladığınız borcama dökün.
170 derece fırında 30 35 dk kadar kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 1 2 dakika sonra soğuk şerbet dökün.
Vanilya ve kremşanti hariç başka gereçleri karıştırıp pişirin. Kıvama yoğunlaşınca vanilya döküp karıştırın kapatın.
Ortada karıştırın krema kabuk bağlamasın.
Ilıyınca kremşantiyi döküp çırpın.
Soğuyan tatlının üzerine kremayı döküp yayın.
Üzerine çokça hindistan cevizi döküp istediğiniz üzere süsleyin.