AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıbrıs Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynasın. Altını kapattıktan sonra vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Keki için; yumurta ve şekeri çırparak beyaz köpük haline getirelim. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (Ben büyük yuvarlak borcam kullandım) dökün. 170-180 derece fırında, 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için; kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun…
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst