AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıbrıs Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Üzeri için;
Kremşanti

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu tencereye alıp onu ateşe koyalım kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın.
Sonra kek için önce yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıyağ ekleyelim çırpalım.
Sonra diğer kalan malzemeleri ekleyip çırpıp, yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim.
Üzeri kızarana kadar pişecek. Ben 180 derecede 25 dakik pişirdim.
Fırında kek pişerken ocaktan serveti alalım.
Kremşantiyi çırpıp, dolapta bekletelim.
Fırından çıkan kekin üzerine çentikler atalım soğuyan şerbetimizle buluşturalım.
10-15 dakika dinlendikten sonra kremşantisini sürelim. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst