AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini hazırlayalım tencereye sütü ve şekeri döküp, kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca altını kısalım kısık ateşte 10-15 dk kaynatalım, sonra altını kapatalım.
Üzerine vanilyayıda ekleyip, soğumaya bırakın kek için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
Üzerine başka materyalleri de ekleyip, yağladığımı pişirme kabına dökelim. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 25 dk dikkatli biçimde pişirelim.
Pişen keki fırından çıkaralım ve çabucak üzerine şerbeti dökelim her yerine eşit olacak biçimde soğumaya bırakın.
Kreması için kremşanti hariç bütün materyalleri tencereye koyup muhallebi kıvamı alana kadar pişir altını kapat.
Üzerine toz kremşantiyi de ekle güzelce mikserle çırp, soğuyan kekin üzerine dök üzerine de çokça hindistan cevizi serp, 2-3 saat buzdolabında dinlemeye bırak.
Dinlendikten sonra kes, servis yap, üzerini istediğin halde süsleyebilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı (Efsane Lezzetiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst