Kıbrıs Tatlısı (Bayat Ekmekli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıbrıs Tatlısı (Bayat Ekmekli) Tarifi İçin Malzemeler

Bunun için;
4 orta boy oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı robottan çekilmiş badem(orjinali ceviz ile yapılır)
1 su bardağı robottan çekilmiş bayat ekmek ( yoksa galeta unuda kullanabilirsiniz)
Glütensiz yapacak olanlar kendi ekmekleri veya glütensiz galeta unu kullanabilir
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kreması için
1 lt (5 su bardağı) süt
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket çiğ krema (200ml)
Üzeri için
Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı (Bayat Ekmekli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutun.2 su bardağı su,1,5 su bardağı şeker ile 15 dk kaynatılıp 2-3 damla limon suyu ekleyin
Ardından yumurta ve şeker en az 5 dk çırpın ve ardından tüm malzemeleri ekleyip yaplanmış fırın kabın döküp, fansız önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dk sonra şerbetini döküp soğutalım.
Muhallebisi için; süt, şeker ve nişastayı pişirelim.
Ara ara karıştırarak soğutalım.
Vanilin ve kremamızı ekleyip çırpalım. Eğer muhallebiniz çok koyu olmuşsa süt ekleyerek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Soğutan kekimizin üzerine spatula yardımı ile yayarak üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun
Kıbrıs Tatlısı (Bayat Ekmekli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst