AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kibir insana ne kaybettirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kibir insana ne kaybettirir?​

Allah huzurunda meleklerle birlikte ilk insanın yaratılışına şahitlik edecek kadar önemli bir konumda iken kibri yüzünden sahip olduğu bütün nimetleri kaybetti ve İlâhî huzurdan kovuldu. İnsanı bazen ilmi, bilgisi, mesleği, bazen de makamı, kıdemi ve konumu kibre düşürür.
Kibir her insanda var mıdır?
Bu duygu herkeste az ya da çok var. Modernizm, kapital sistemde özgüven adı altında gururlu ve kibirli olmayı empoze ediyor. Kendini övmeyi beceri olarak sunuyor.”

Mütevazi olmak için ne yapmalı?​

Bencillikten uzak bir hayat sürmek bencil bir yaşam sürmekten daha fazla tatmin sağlar. Sürekli daha fazlasını istemek yerine sahip olduğun yeteneklere ve nimetlere karşı müteşekkir ol. Çoğu zaman, en zengin insanlar sürekli bir şey ister; para, şöhret, vb. Olduğun kişiyi benimsersen daha mutlu ve mütevazı olursun.
Mütevazi bir insan ne demek?
Mütevazi kelimesinin sözlük anlamı ‘alçak gönüllü’ ya da ‘gösterişsiz’ olarak dile getirilir. Bu durum genelde kişi için onun bulunduğu karakter yapısına göre söylenir. Kendisiyle ya da yaptığı şeylerle övünmeyi sevmeyen, gösteriş yapmayan ve alçak gönüllü kişiler için mütevazı kelimesi kullanılmaktadır.

Kibirin günahı nedir?​

Peygamber’den uzak kalacaklar (Tirmizî, “Birr”, 71), böbürlenip çalım satanlar Allah’ın ilgi ve merhametini kaybedeceklerdir (Buhârî, “Libâs”, 1, 2, 5; Müslim, “Libâs”, 42-48). Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremeyecektir (Müslim, “Îmân”, 147; Ebû Dâvûd, “Libâs”, 26).
Insanda kibir neden olur?
Toplumda kibir olarak bilinen gururun, aslında hastalık değil, hastalık belirtisi ve kişilik sorunudur. Kibir, kişinin büyüklük duygusunu yoğunlukla yaşamasıdır. Narsistik kişilik dediğimiz kişilik yapısı vardır. Bu kişilerin hayatlarının en büyük teması, büyüklük duygularının yüksek olmasıdır.

Kibir bir hastalık mıdır?​

Toplumda kibir olarak bilinen gururun, aslında hastalık değil, hastalık belirtisi ve kişilik sorunu olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kibir, kişinin büyüklük duygusunu yoğunlukla yaşamasıdır. Narsistik kişilik dediğimiz kişilik yapısı vardır.
Alçak gönüllü olan bir insan nasıl davranır?
Alçak gönüllü olmak genellikle mütevazi kişiler için söylenen bir deyimdir. Kibre kapılmayıp, kendini olduğundan daha aşağı düzeyde sanma, başkalarından yüksek görmeme manasına gelmektedir. Bir kişinin tevazu sahibi olması, saygılı ve haddini bilen biri olması manasına da gelmektedir.

Mütevazi bir insan nasıl olur?​

 
Geri
Üst