SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıbın Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
İçi için;
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Üzerine ;
Sarımsaklı yoğurt
1 kaşığı tereyağ
Salça
Kıbın Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi düdüklüde yada tencerede haşlayıp eziyoruz.
Üzerine soğan doğrayıp baharatlarla karıştırıyoruz.
Yoğurma kabına unu, yumurtayı ve tuzu ekleyip suyu yavaş yavaş ek edelim sert bir hamur olacak halde yoğuralım.10 dk dinlendirelim.
Oklava yardımı ile ince bir hamur olacak halde açalım ve çay bardağı ile halkalar kesip ortasına patates harcını 1 tatlı kaşığı kadar koyup poğaça üzere kapatalım.
Bir tencerede 4 lt su koyup kaynatalım ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz atalım kaynayan suya.
Üzerine yaptıgımız kıbınları ekleyip 10 dk kaynatalım ve ocaktan alalım.
Tereyağını eritip pembeleştirelim , salça eleyip kavuralım.
Bir tabağa çıkarıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça gezdirelim ve birazda tereyağ ile sunum yapalım.
Kıbın Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
İçi için;
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Üzerine ;
Sarımsaklı yoğurt
1 kaşığı tereyağ
Salça
Kıbın Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi düdüklüde yada tencerede haşlayıp eziyoruz.
Üzerine soğan doğrayıp baharatlarla karıştırıyoruz.
Yoğurma kabına unu, yumurtayı ve tuzu ekleyip suyu yavaş yavaş ek edelim sert bir hamur olacak halde yoğuralım.10 dk dinlendirelim.
Oklava yardımı ile ince bir hamur olacak halde açalım ve çay bardağı ile halkalar kesip ortasına patates harcını 1 tatlı kaşığı kadar koyup poğaça üzere kapatalım.
Bir tencerede 4 lt su koyup kaynatalım ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz atalım kaynayan suya.
Üzerine yaptıgımız kıbınları ekleyip 10 dk kaynatalım ve ocaktan alalım.
Tereyağını eritip pembeleştirelim , salça eleyip kavuralım.
Bir tabağa çıkarıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça gezdirelim ve birazda tereyağ ile sunum yapalım.
Kıbın Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı