AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ki Baglacindan sonra noktali virgul konur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ki Bağlacından sonra noktalı virgül konur mu?​

İki cümleyi birbirine bağlayan “ama, fakat, lâkin, yalnız, ancak, ne var ki, ne yazık ki, çünkü, yoksa, bundan dolayı, binaenaleyh, sonuç olarak, bununla birlikte” gibi bağlaçlardan önce noktalı virgül konur: Halis bir şiir fena okunabilir; lâkin sahte bir şiir iyi okunamaz. Olanları anladım; ama iş işten geçmişti.
3 sınıfta hangi noktalama işaretleri verilir?
Nokta: Cümlenin bittiğini belirtmek için kullanılan noktalama işaretleridir.

Ki den önce virgül gelir mi?​

“Doğru dil kullanımını önemli buluyorum ki bu yazıya yazmaya karar verdim.” Bu cümledeki ‘ki’ bir bağlaçtır ve ayrı yazılır ve peşine virgül koymanıza gerek yoktur. “Ancak bazı durumlarda, ki buna da örnek vereceğim, eğer açıklayıcı bir ara cümle varsa ‘ki’ bağlacından önce ve o açıklayıcı cümleden sonra virgül konur.”
Bağlaç olan ki den sonra virgül konulur mu?
Virgül konmaz. Çünkü bağlaçtır. Eğer ardından virgüllü ifadeler geliyorsa noktalı virgül konulabilir ki o da zorunlu değil. “Bağlaç kullanımında virgül konmaz” diye bildik ve kullandık hep.

Bağlaçtan sonra virgül konulur mu?​

UYARI: Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra virgül konmaz: Hem gider hem ağlar. Gerek nesirde gerek nazımda yeni bir söyleyişe ulaşılmıştır.
Üç nokta nerelerde kullanılır 3 sınıf?
Üç Nokta (…) İşareti ve Kullanıldığı Yerler

Hem Bağlacından önce virgül kullanılır mı?​

Ve Bağlacından önce virgül gelir mi?
TDK’nın belirlediği bu yazım kuralı yıllardır uygulanıyor ve bunun sonucu olarak da “ve” “veya” gibi bağlaçlardan önce ya da sonra virgül konulması yazım hatası olarak kabul ediliyor. Kural, özetle “bağlaçtan önce veya sonra virgül konulmaz” şeklinde.

Kilim kalbin aynasıdır gönlün sesidir noktalı virgül ne için kullanılmıştır?​

“Kilim kalbin aynasıdır, gönlün sesidir; Her nakışı bir duygunun ifadesidir.” a) Yukarıdaki dizede noktalı virgül niçin kullanılmıştır? Cevap: Ögeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konmuştur.
Bağlaç olan ki den önce virgül konur mu?

Hangi bağlaçlardan sonra virgül gelir?​

TDK’ya göre de ve, gibi, veya, yahut gibi sözcükler bağlaç olarak kullanıldıklarında önce ve sonra virgül kullanılmıyor. Yine TDK kılavuzuna göre metin içinde tekrarlı bağlaçlardan (Hem gider hem ağlar.)
Ancak kelimesinden sonra virgül gelir mi?
(ama, fakat, lakin, yalnız, ancak, ne var ki, ne yazık ki, çünkü yoksa, bundan dolayı, sonuç olarak, bununla birlikte gibi bağlaçlardan önce noktalı virgül kullanılır.)
 
Geri
Üst