AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Khklilar ozel okulda calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Khklılar özel okulda çalışabilir mi?​

KHK’lere ekli listelerle Kamudan ihraç edilenler için ise SGK kayıtlarında 37 kod numarası ile ‘Kamu Görevinden Çıkarıldı (Kanun/KHK Göre) notu kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle KHK ile ihraç edilenlerin özel sektörde çalışması fiilen imkânsız hale getirilmiştir.

Öğretmenler özel sektörde çalışabilir mi?​

Öğretmenler özel sektörde çalışabilir mi?
MEB’na kurumlarda çalışan özel eğitim öğretmenleri genellikle 30 saat haftalık çalışmasını tamamlamaktadır. Ancak SHÇEK vb. kurumlarda çalışanlar,kuumlarından muvafakatname aldıkları takdirde sadece özel eğitim OKULLARINDA haftada 10 saat çalışabilirler. Açıklanan şartlarda çalışılabilir.

Ihraç edilen sigortalı işte çalışabilir mi?​

İşverenler de SGK sisteminde karşılaştıkları “KHK ile kamu görevinden çıkarıldı” yazısının, “Bu kişi devlet tarafından muteber bulunmuyor. Bu kişiyi işe almak istediğinden emin misin?” anlamına geldiğinin farkında. Kod 37’yle kamu görevinden ihraç edilen kişileri işe almalarının önünde aslında yasal bir engel yok.

KHK ile atılan öğretmenler özelde çalışabilir mi?​

KHK ile atılan öğretmenler özelde çalışabilir mi?
Anayasa Mahkemesi (AYM), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çalıştıkları okullar kapatılarak çalışma izinleri iptal edilen, bu nedenle özel eğitim kurumlarında da çalışmaları yasaklanan öğretmenlere ilişkin çok önemli bir karara imza …

Ihraç olan memur sigortalı işte çalışırsa iade olunca hak kaybına uğrar mı?​

İhraç edilmiş iken görevine iade edilen kamu görevlisine kendisinden kaynaklanmayan sebepler nedeniyle görevde olamadıkları, açıkta kaldığı yada ihraç edildiği süre içerisinde eğer görevde olsalardı alabilecekleri tüm özlük, mali ve sosyal hakların ödenmesi gerekmektedir.

MEB öğretmenleri dershanede çalışabilir mi?​

MEB öğretmenleri dershanede çalışabilir mi?
Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

İhraç edilen doktor özelde çalışabilir mi?​

akpli vekiller tarafından meclise sunulan tasarı ile ihraç edilen hekimlere ve güvenlik soruşturması olumsuz gelen hekimlere çalışma yasağı getiriliyor. ihraç edilen hekimler özel hastanelerde çalışıp işyeri hekimliği yapabiliyor. ancak bu teklif yasalaşırsa sadece sgk anlaşması olmayan hastanelerde çalışabilecek.

KHK lılar öğretmenlik yapabilir mi?​

KHK lılar öğretmenlik yapabilir mi?
Dolayısıyla öğretmenlik unvanın KHK’larla iptal edilmesi de söz konusu değildir. Yani öğretmenlerin bir lisansları bulunmaktadır mezuniyetleri gereğince ya öğretmenlik unvanı almaktalar yada ilgili üniversitelerde pedagojik formasyon belgesi alarak öğretmenlik yapabilme durumuna gelmektedirler.

İhraç edilen memurun maaşı geri alınır mı?​

Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz.” Hükmünü içermektedir.

Göreve iade edilenlerin mali hakları yasal faiziyle birlikte ödenir mi?​

Göreve iade edilenlerin mali hakları yasal faiziyle birlikte ödenir mi?
AŞAĞIDA GÖRSELİNİ PAYLAŞTIĞIMIZ DAVAMIZIN KABUL KARARINDA GÖRÜLECEĞİ ÜZERE ; OHAL KOMİSYONU KARARI İLE GÖREVİNE İADE EDİLEN MEMURLAR GERİYE DÖNÜK OLARAK MALİ HAKLARINI YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE ALABİLMEKTEDİR .

Lisansı iptal edilen öğretmenler nereye başvuracak?​

Örneğin; Öğretmenlik lisansı iptal edilen bir kişi iş bu başvuruyu Milli Eğitim Bakanlığına yapmalıdır.

Fetö den ihraç edilen öğretmenler özelde çalışabilir mi?​

Fetö den ihraç edilen öğretmenler özelde çalışabilir mi?
TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLİŞİĞİ OLANLARA ÖZELDE ÇALIŞMA İZNİ VERİLMEZ.

MEB çalışma izni nedir?​

Nitelik ve şartları uygun bulunanlara müracaattan itibaren 10 gün içinde geçici olur veya çalışma izni kaymakamlıkça/valilikçe düzenlenir. Geçici olur düzenlenen eğitim personeline bir ay içinde çalışma izni düzenlenir.

Kapatılan okulların öğretmenleri ne olur?​

Kapatılan okulların öğretmenleri ne olur?
Kapanan okul öğretmenleri öncelikli atamaya sahip olur bulunduğunuz ilçedeki herhangi bir okula tayin isteme hakkına sahip oluyorsunuz. Bu atamalar sonradan yapılıyor genelde. Sonrası ise standart prosedür uygulanıyor en düşük puana sahip olan öğretmen norm fazlası olur.

KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin lisansı iptal edildi mi?​

Yani ihraç KHK’ları, Devletin memura verdiği unvanları ve lisansları iptal etmiştir. Bir başka deyişle Devletin verdiği kaymakam, vali, müsteşar gibi unvanları iptal etmiştir. Mezuniyetle elde edilen unvanların iptali gibi bir durum söz konusu değildir.

MEB çalışma izni nasıl alınır?​

MEB çalışma izni nasıl alınır?
Anılan Yönetmeliğin 26. maddesine göre, özel eğitim kurumunca çalışma izni verilmesi istenen personele ait belgeler bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğüne verilmekte, nitelik ve şartları uygun bulunan personele müracaat tarihinden itibaren on gün içinde Valilikçe çalışma izni verilmektedir.

Öğretmenler çalışma izni alabilir mi?​

Öğretmenin Türkiye’de ikamet etmesi halinde başvuru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Türkiye dışında bulunması halinde ise Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği aracılığı ile yapılmaktadır. Yabancı öğretmenin çalışma izni başvurusu işveren tarafından elektron ortamda yapılmaktadır.

KHK'larla ihraç edilenlerin özel sektörde çalışması konusunda detaylı bilgiler veren metinler paylaşılmış. Öncelikle belirtmek gerekir ki, KHK'larla kamu görevinden çıkarılan kişilerin SGK kayıtlarında "Kamu Görevinden Çıkarıldı (Kanun/KHK Göre)" notu yer alır ve bu durum özel sektörde çalışmalarını engelleyebilir. Ancak özel eğitim öğretmenleri için özel durumlar söz konusudur. Örneğin, MEB'na kurumlarında çalışan özel eğitim öğretmenleri belirli koşullar altında özel eğitim okullarında haftada 10 saat çalışabilirler. İhraç edilenlerin sigortalı işte çalışması konusunda yasal bir engel bulunmamaktadır.

Öğretmenlerin özel sektörde çalışabilmesi durumuna ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin kararları da önemlidir. Örneğin, KHK ile işlerine son verilen öğretmenlerin özel eğitim kurumlarında çalışmasının yasaklandığına dair belirli kararlar alınmıştır. Ancak, ihraç edilen doktorların özel hastanelerde çalışabilmesi için belirli koşullar söz konusudur ve yasal düzenlemelerde değişiklik olabileceği belirtilmektedir.

İhraç edilen memurların maaşlarına ilişkin de bilgi verilmiştir. Göreve iade edilenlerin mali hakları yasal faiziyle birlikte ödenebilir ve OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade edilen memurların mali haklarına ödeme yapılabilmektedir.

Kısacası, KHK'larla ihraç edilenlerin özel sektörde çalışabilme durumu ve mali hakları konularında belirli yasal düzenlemeler ve kararlar bulunmaktadır. Bu konularda detaylı bilgi almak için ilgili kurumların ve mevzuatın güncel durumunu takip etmek önemlidir.

Geri