Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Khkli ne demek Eksi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Khklı ne demek Ekşi?​

kanun hükmünde kararname, çıkaran organ bakımından yürütmeye aittir. bakanlar kurulu kanun hükmünde kararname çıkarırken yürürlükteki kararları değiştirebilir, yeni düzenlemeler getirebilir. kanun hükmünde kararnameler yetki açısından kanunlarla eş değerdir.

693 ne demek?​

693 sayılı KHK’da, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı.
KHK açılımı ne demek?
Kanun hükmünde kararname veya KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükûmetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü …

KHK nasıl çıkar?​

KHK, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Bakanlar Kuruluna verilen bir yetki kanununa dayanılarak çıkartılır. KHK yani Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girer.

KHK davası ne demek?​

hak ihlalidir. zira kamu personellerinin herhangi bir disiplin cezası alabilmeleri için disiplin soruşturması geçirmeleri gerekmektedir. khk ile meslekten ihraç işlemi tesis etmek suçlu-suçsuz ayrımını yok etmektir.
KHK yargısal denetimini kim yapar?
2. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin yargısal denetimi sadece Anayasaya uygunluk açısından yapılır ve bu denetimi Anayasa Mahkemesi yapar (m.148/1). Kararnamelerin kanunlara uygunluğunun denetlenmesi söz konusu olamaz.
Meslekten ayrılmalara sebebiyet veren düzenlemelerin başında “eşit işe eşit ücret” sloganıyla çıkarılan 666 sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yer almaktadır.
669 sayılı KHK’nın 104. maddesinde, 31 Temmuz 2016 tarihi itibariyle harp akademilerinin, askeri liselerin ve astsubay hazırlama okullarının kapatıldığı, 105. maddesinde ise askeri liselerde, astsubay hazırlama okullarında öğrenime devam eden öğrencilerin, yine harp okulları, fakülte ve yüksekokullar ile jandarma dahil …
666 sayılı KHK ek ödeme nedir?
2 kasım 2011 tarihinde çıkmış olan khk. özlük hakları ve hesap cetvelleri gibi mali konularda birçok düzenleme içerir. dün geceyi ctrl+f5 yaparak geçirme sebebidir, mükerrer’de yer almıştır. büyük ihtimal kültür, çevre ve şehircilik, orman ve su işleri gibi bakanlıklarda günün konusu durumdadır ayrıca.

KHK kimler çıkarabilir?​

Kanun hükmünde kararnameler olağan ve olağanüstü kanun hükmünde kararname olarak iki türdür. Olağan kanun hükmünde kararnameler TBMM tarafından verilen yetkiye dayanılarak bakanlar kurulu tarafından çıkarılır. Olağanüstü kanun hükmünde kararlar ise cumhurbaşkanının başkanlığındaki bakanlar kurulu tarafından çıkarılır.

Kanun hükmünde kararname ne anlama gelir?​

KHK, yasama organının yani TBMM’nin anayasadan aldığı yetki gereğince konusunu, süresini ve amacını belirlediği bazı kanunları çıkarması için hükümete verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan kanun gücüne sahip, meclisin onayıyla tam anlamıyla kanun gücünü kazanan kararnamelerdir.
Khklı olmak ne demek?
Kanun hükmünde kararname kısaca KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükûmetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü …

672 KHK ne demek?​

672 Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname.

KHK ne zaman kaldırıldı?​

Bu hüküm 24/6/2018 tarihinde birlikte yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanının andiçerek göreve başladığı 9/7/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. “GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır.
Başkanlık Kararnamesi ne demek?
Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenler. Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir.
Genel olarak bu konuda resmi olarak bir engel bulunmamaktadır. Meslekten ihraç edilenler özel sektörde sigortalı işte çalışabilir; aynı şekilde Bağ-Kur’a tabi bir iş yeri açabilir.
23/07/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesi ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumları ile ilgili yürütülecek işlemlere ilişkin usül ve esasların 8 nci maddesi uyarınca kapatılan vakıf …
 
Geri
Üst