- Konu Yazar
- #1
Kete Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt bardak ölçüsü (200ml)
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı çeyrek su bardağı
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
Tuz 1 tatlı kasığından biraz az tuzunu siz ayarlayın damak zevkinize nazaran
Bezelere sürmek için;
150 gram tereyağı erimiş
Çeyrek su bardağı zeytinyağı ikisi karıştırılacak
Üzeri için;
2 yumurta sarısı içine
1 tatlı kaşığı zeytinyağı karışımı
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı şeker ve mayamızı döküyoruz, 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sirkeyi, tuzu ve unu denetimli olarak ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve üzerini örterek 1 saat mayalandırıyoruz. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
Tavaya tereyağımızı koyuyoruz eritiyoruz zeytinyağımızı döküyoruz, kızdırıyoruz unumuzu ek ediyoruz un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz çok fazla kavrulmayacak 10 dakika kadar ocağın altını kapatıyoruz.
Mayalanan hamurumuzun havasını alıyoruz sekiz beze yapıp içi unlu tepsiye dizip, üzerini kapatıyoruz.
Yerimizi hafif unlayıp, birinci bezemizi pasta tabağından biraz daha büyük olacak biçimde oklavayla açıyoruz, ortasına kaşıkla yağ gezdirip fırça ile her yerine sürüyoruz kavurduğumuz undan serpiştiriyoruz.
Rulo sarıp, gül hali veriyoruz. Başka bezeleride birebir halde hazırlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz, fazla kabarmamaları için elimizle üzerlerine nazikçe bastırarak düzleştiriyor üzerine yumurta sarısı sürerek.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kesinlikle deneyin çok hoş bir lezzet tanım erzurumlu bir arkadaşıma ilişkin ben yarım ölçü yaptım. Tanımı arttırarak bir ölçü yapabilirsiniz.
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt bardak ölçüsü (200ml)
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı çeyrek su bardağı
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
Tuz 1 tatlı kasığından biraz az tuzunu siz ayarlayın damak zevkinize nazaran
Bezelere sürmek için;
150 gram tereyağı erimiş
Çeyrek su bardağı zeytinyağı ikisi karıştırılacak
Üzeri için;
2 yumurta sarısı içine
1 tatlı kaşığı zeytinyağı karışımı
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı şeker ve mayamızı döküyoruz, 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sirkeyi, tuzu ve unu denetimli olarak ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve üzerini örterek 1 saat mayalandırıyoruz. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
Tavaya tereyağımızı koyuyoruz eritiyoruz zeytinyağımızı döküyoruz, kızdırıyoruz unumuzu ek ediyoruz un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz çok fazla kavrulmayacak 10 dakika kadar ocağın altını kapatıyoruz.
Mayalanan hamurumuzun havasını alıyoruz sekiz beze yapıp içi unlu tepsiye dizip, üzerini kapatıyoruz.
Yerimizi hafif unlayıp, birinci bezemizi pasta tabağından biraz daha büyük olacak biçimde oklavayla açıyoruz, ortasına kaşıkla yağ gezdirip fırça ile her yerine sürüyoruz kavurduğumuz undan serpiştiriyoruz.
Rulo sarıp, gül hali veriyoruz. Başka bezeleride birebir halde hazırlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz, fazla kabarmamaları için elimizle üzerlerine nazikçe bastırarak düzleştiriyor üzerine yumurta sarısı sürerek.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kesinlikle deneyin çok hoş bir lezzet tanım erzurumlu bir arkadaşıma ilişkin ben yarım ölçü yaptım. Tanımı arttırarak bir ölçü yapabilirsiniz.
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı