Kete Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kete Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket eritilmiş margarin
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Yaklaşık 7 su bardağı un
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
Çörek otu, susam

Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suyumuz kaba dökelim, erittiğimiz margarini ,kuru mayayı ,yumurtaları ve tuzumuz ekleyelim.
Biraz karıştırıp göz kararı un ekleyelim.
Kulak memesi kıvamına gelecek kadar güzel bir hamur elde edelim.
Hamurumuz yaklaşık 4- 5 saat dinledirelim.
Sonra beze haline getirelim tepsi genişliği kadar açalım.
Üzerine yumurta sarısını sürelim (yumurta sarısına 2 kaşık süt ekleyelim).
Çörek otu ve susamla süsleyip fırına atalım.
Yaklaşık 35- 40 dk pişirelim fırına bağlı ona göre dikkat edelim.
Kete Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst