Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) İçin Gereçler
Hamuru için ;
2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine )
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
7,5-8 su bardağı un
İç harcı için ;
125 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Orta katlar için ;
200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve şekeri alalım karıştırıp üzerini kapatıp 5 dk mayalanması için bekleyelim.
5 dk beklettiğimiz maya karışımına yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim.
Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Bezelere ayırıp (ben büyük sevdiğim için 4 beze yaptım lakin 6 bezede yapılabilir ) üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim.
Bezelerimizi bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
İç harcı için tüm iç materyallerimizi alıp unun rengi hafif değişine kadar kavuralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Bezeleri yufka boyutunda açalım ,ara katlar için hazırladığımız sıvı ve tereyağ karışımından dökelim.
Akabinde tam ortasına kavrulmuş undan elde ettiğimiz iç harcımızı koyalım ve yanlardan sağdan soldan katlayalım ( zarf biçiminde ) ve yanlarını içine kıvırıp üstünü batırıp yuvarlak bir kete elde edelim.
Öteki bezelerimizi tıpkı biçimde yaptıktan sonra 2 yumurta sarısının içine çeyrek sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
Evvelden 200 derecede ısıttığımız fırında tepsimize yağlı kağıt koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine )
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
7,5-8 su bardağı un
İç harcı için ;
125 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Orta katlar için ;
200 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su, maya ve şekeri alalım karıştırıp üzerini kapatıp 5 dk mayalanması için bekleyelim.
5 dk beklettiğimiz maya karışımına yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim.
Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Bezelere ayırıp (ben büyük sevdiğim için 4 beze yaptım lakin 6 bezede yapılabilir ) üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim.
Bezelerimizi bekletirken iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
İç harcı için tüm iç materyallerimizi alıp unun rengi hafif değişine kadar kavuralım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Bezeleri yufka boyutunda açalım ,ara katlar için hazırladığımız sıvı ve tereyağ karışımından dökelim.
Akabinde tam ortasına kavrulmuş undan elde ettiğimiz iç harcımızı koyalım ve yanlardan sağdan soldan katlayalım ( zarf biçiminde ) ve yanlarını içine kıvırıp üstünü batırıp yuvarlak bir kete elde edelim.
Öteki bezelerimizi tıpkı biçimde yaptıktan sonra 2 yumurta sarısının içine çeyrek sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
Evvelden 200 derecede ısıttığımız fırında tepsimize yağlı kağıt koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Kete Tanımı (Bayburt Yöresine Ait) Fotoğraflı Yapılışı