SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kete (Mükemmel Ötesi Bir Tarif Kesinlikle Yedikçe Yemek İsteyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg süt
1 kg un
6 yemek kaşığı eker
1 yemek kaşığı tuz
2.5 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tahin (isteğe bağlı)
Ceviz (isteğe bağlı)
2 adet yumurta
2 paket interes maya
Kete (Mükemmel Ötesi Bir Tarif Kesinlikle Yedikçe Yemek İsteyeceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü ısıtalım elimiz yanmayacak şeklinde ,kabımızın içerisine şeker ,tuz ve mayamızı alalım.
Kuru iken karıştıralım, ılık sütümüzü ilave edelim ve 15 dk bekleyelim.Mayamız kendine gelsin .
Yumurtamızın beyazını da koyalım daha sonra unumuzu kontrollü bi şekilde ilave edelim .
Elimiz hamura yapışmasın diye yağ sürelim ve güzel bi hamur elde edelim.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım .
Bir yandan da ceviz ,tahin, şeker (isteği bağlı) robotta çekelim.
Hamurunuzu mayalandıktan sonra büyük bezeler yapalım ve unlayalım.10 dk bekletelim .
2. 5 paket margarininimizi eritelim .
Bezelerimizi tek tek açalım tepsi veya başka birşeye koyalım.
1 tane daha açalım ilk açtığımızın üzerine margarin sürelim.
İkinci açtığımızı üzerine koyulan 2. üzerine tahinli harcımızı koyalım.
Bir beze daha açalım ve üzerine koyulan 1 tanesi yağlı 1 tanesi tahinli olacak şekilde 3 bezeden yapalım .
Daha sonra güzelce saralım, sardıktan sonra kıvıralım ve keselim.
Kestiğimiz parçayı hamur ile çok az açalım .
Üzerine yumurta beyazı sürekli ve 1 saat bekletelim.
Önceden ısıtılmış fırında 170° fırında pişirelim.
5 tepsi çıktı bu tarif ile deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kete (Mükemmel Ötesi Bir Tarif Kesinlikle Yedikçe Yemek İsteyeceksiniz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg süt
1 kg un
6 yemek kaşığı eker
1 yemek kaşığı tuz
2.5 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tahin (isteğe bağlı)
Ceviz (isteğe bağlı)
2 adet yumurta
2 paket interes maya
Kete (Mükemmel Ötesi Bir Tarif Kesinlikle Yedikçe Yemek İsteyeceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü ısıtalım elimiz yanmayacak şeklinde ,kabımızın içerisine şeker ,tuz ve mayamızı alalım.
Kuru iken karıştıralım, ılık sütümüzü ilave edelim ve 15 dk bekleyelim.Mayamız kendine gelsin .
Yumurtamızın beyazını da koyalım daha sonra unumuzu kontrollü bi şekilde ilave edelim .
Elimiz hamura yapışmasın diye yağ sürelim ve güzel bi hamur elde edelim.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım .
Bir yandan da ceviz ,tahin, şeker (isteği bağlı) robotta çekelim.
Hamurunuzu mayalandıktan sonra büyük bezeler yapalım ve unlayalım.10 dk bekletelim .
2. 5 paket margarininimizi eritelim .
Bezelerimizi tek tek açalım tepsi veya başka birşeye koyalım.
1 tane daha açalım ilk açtığımızın üzerine margarin sürelim.
İkinci açtığımızı üzerine koyulan 2. üzerine tahinli harcımızı koyalım.
Bir beze daha açalım ve üzerine koyulan 1 tanesi yağlı 1 tanesi tahinli olacak şekilde 3 bezeden yapalım .
Daha sonra güzelce saralım, sardıktan sonra kıvıralım ve keselim.
Kestiğimiz parçayı hamur ile çok az açalım .
Üzerine yumurta beyazı sürekli ve 1 saat bekletelim.
Önceden ısıtılmış fırında 170° fırında pişirelim.
5 tepsi çıktı bu tarif ile deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kete (Mükemmel Ötesi Bir Tarif Kesinlikle Yedikçe Yemek İsteyeceksiniz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı