Kestaneyi ilk kim buldu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.191
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kestaneyi ilk kim buldu?​

Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden kestanenin, Lidyalılardan bugüne uzanan hikâyesi… Anadolu, kestanenin anayurdudur. Kestane ilk kez ortaya Lidya uygarlığında çıkmış, antik çağlarda uzun süre Lidya elması adıyla anılmıştı.

Kestane ne kadar sürede filizlenir?​

Bir poşetin içerisine koyduğunuz kestaneleri güneş alamayan bir yerde bekleterek, nemi kazanmasını ve tohumun çimlenmesini sağlayabilirsiniz. Yaklaşık bir ay sonra çimlenip, filizlenmeye başladığında güneş gören bir yere koymak gerekir.
Hangi ilin kestanesi meşhur?
Aydın ili ilk sırada yer almaktadır. Bunun en büyük sebebi ise kestane ağaçlarının nemli ortamları sevmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Aydın ilinde nemin arttığı dönemlerde kestanenin yetişebilmesi için oldukça uygun koşullar sağlanmaktadır.
Kestane düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?
Düdüklü tencere içerisine koyulacak olan su ve buhar sepetinin içerisine yerleştirilen kestaneler düdüğün ötmesinden sonra en kısıkta 10 dakika boyunca pişirilir. 10 dakikanın tamamlanmasından sonra ocağın altı kapatılarak düdüklünün kapağı açılıp kestaneler afiyetle yenebilir.

Kestane hangi ülkeye aittir?​

Üretimin %83’ü Çin tarafından gerçekleştirilmektedir. Çin’de 2017 yılında yaklaşık 2 milyon ton kestane üretilmiştir. Türkiye dünya kestane üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. 2017 yılında dünyada 600 bin hektar alanda kestane üretimi gerçekleştirilmiştir.

Kestane hangi bölgeye ait?​

Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşullarını sever. Kestane ağacı yetiştiriciliği, güneşi ve nemi fazla olan yerlerde daha sağlıklı yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir diye soracak olursanız; genellikle bu bölgeler Marmara kıyıları, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir.
Kestane ağacı kaç günde bir sulanır?
Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.
Kestane ağacı su ister mi?
Kestane Ağacı Su İster mi? Kestane ağacı yıllık yağış toplamı 600-1600 mm ve yağış rejimi düzenli olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir. Yıllık yağışın 1000 mm’yi geçtiği yerlerde yeterli suyu almaktadır.

En güzel kestane nerenin kestanesi?​

EN LEZZETLİSİ KARADENİZ KESTANESİ Samsun’un Nebiyan kestanesi ve Sinop Erfelek kestanesi çok lezzetlidir. Karadeniz kestanesi boyut olarak Marmara ve Ege’ye göre küçük boyutludur. Türkiye’de birçok kestane çeşidimiz var.

Kestane memleketi neresi?​

KESTANE HANGİ İLDE YETİŞİR? Kestanenin en çok yetiştirildiği bölgeler Doğu Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgesi’dir. Türkiye’deki kestane yetiştiriciliğinin yüzde 70’e yakını Ege Bölgesi’nden alınır. Aydın kestane yetiştiriciliği için önemli bir ilimizdir.
Kestane suda çok beklerse ne olur?
Tavada, fırında veya közde pişireceğiniz kestaneler çizip suda bekletmek kestanelerin hem daha iyi pişmesini hem de kolay soyulmasını sağlayacak bir yöntemdir.
Haşlama kestane kaç dakikada pişer?
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir.

Bolu bölgesinde kestane yetişir mi?​

Bolu’da bölgesinde de Ekim ve Kasım aylarında kestane hasadı yapılıyor. Hemen hemen her ilde bulunan kestane ağaçlarından ve etrafından toplanan kestaneler aile bütçesine de katkı sağlıyor. Bolu ormanlarında da çok sayıda bulunan kestane ağaçları orman köylüsünün önemli gelir kapılarından biri.

Kestane ağacı çok su ister mi?​

Kestane ağacı ne kadar su ister?
Yağış 600-1600 mm alan yerler idealdir. Gerektiği zaman damla sulama kullanılır. Kuraklığa hassastır. Ağaç başı su ihtiyacı ağaç yaşı x20-25 litre olarak hesaplanır.
 
Geri
Üst