Kestanenin iyi oldugu nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
205.489
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kestanenin iyi olduğu nasıl anlaşılır?​

Kestaneleri seçerken, renklerinin güzel olmasına ve sert olmalarına dikkat edilmelidir. Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir.

Çin kestanesi nasıl anlaşılır?​

“DİREK ÇİN’DEN GELİYOR” Çin kestanesi olup olmadığını da fiyatından anlayabilirsiniz. Çin kestanesi çok gösterişli ve ucuz olur. Ateş kırmızısı ve toparlak olur. Yabani kestane ile birebir aynı olur.
Aynı zamanda piyasada Çin kestaneleri de satılıyor. Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir, pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur. İnsanlar farkı anlayamıyor.
Çin kestanesi tadı nasıl?
Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğunu belirten esnaf, “Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti kestane, özellikle közde piştiğinde yaydığı enfes kokusuyla en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor.
Kestanenin çürük olduğu nasıl anlaşılır?
Çürük olduğunu gösteren lekeler olup olmadığını inceleyin. Diğerlerinden daha koyu renkli veya kötü kokulu kestaneler çoğunlukla bozuktur ve satın alınmamalıdır. Kabuğunu bir çakı veya tırnağınız yardımıyla yarıp iç kabuğunun ne kadar kolay soyulduğuna bakın. Hatta kestaneyi tadın.

Orjinal kestane nasıl anlaşılır?​

Bir çorba kaşığı kadar yenildiğinde genizde ve ağızda acımsı, buruk bir kestane tadı bırakıyorsa, Bir kağıt üstüne dökülen balı ateşle temas ettirince cızırdayarak yanıyorsa, Kestane balını yedikten bir süre sonra dahi ağzınızda hala hafif bir kestane tadı varsa, Aldığınız bal büyük ihtimalle gerçek kestane balıdır.

At kestanesi olduğunu nasıl anlarız?​

Her bir çiçek salkımında 1-5 meyve büyür. Bu meyveler at kestanesi olarak adlandırılır. Yeşil renkli tohumların etrafı dikenlidir.
Çin kestanesi ile yerli kestanenin arasında çok büyük lezzet farkı olduğuna dikkat çeken Batman, “Yerli kestaneyi ocağın üzerine attığınızda, 10 ila 15 dakika içerisinde çatlamaya başlar. Kolaylıkla soyulur ve yenir. Çin kestanesi ise tam tersi çatlamaz, kabuğu soyulmaz. Vatandaşımız bu kestaneyi bilmeden alıyor.
At kestanesi köpürür mü?
tandoğan civarlarına yağmur yağdığında genelde sokaklarda köpürme meydana getirir at kestaneleri.
Kestane pişince köpürür mü?
Esnaf İzzettin Oral, “Biz Ödemiş Bozdağ’dan getirilen yerli kestaneleri satıyoruz. Aynı zamanda piyasada Çin kestaneleri de satılıyor. Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir, pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur.

Kestane zarından nasıl ayrılır?​

Kabukları bıçakla çizin. Sonra sıcak suyla dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Hem kabukları rahat soyulacak hem de çıtır çıtır kestane kebap yapmış olacaksınız.

Hakiki kestane balı donar mı?​

Gerçekte olan, pek çok doğal ve kaliteli balın çok çabuk hatta süzme aşamasından hemen sonra bile donmaya başlayabileceğidir. Polen içeriği yoğun olan ballar daha çabuk donarken kestane, çam balı gibi salgı balları ise donmazlar. Donan yada kristalleşen çiçek balları doğal yani gerçek baldır.
 
Geri
Üst